Vogelenzang treft Terrasvogels in wedstrijd van de week

Rinus van der Lugt
Vogelenzang

Helemaal in de kelder van het amateurvoetbal wordt zaterdag het treffen tussen Vogelenzang en Terrasvogels afgewerkt.

Vogelenzang staat op de laatste plaats en behaalde dit seizoen alleen maar een puntje tegen DSK (3-3). Terrasvogels staat daar een plaats boven en heeft tot nu toe negen punten weten binnen te sprokkelen.

Een strijd tussen twee verenigingen die nog niet zo lang geleden besloten dat het zondag vlaggenschip geen toekomst meer had en dat het vizier op de zaterdag moest worden gericht.

Op sportief gebied heeft dat voor beide verenigingen nog niet veel opgeleverd. Terrasvogels deed het vorig seizoen in het zondagvoetbal (zesde plaats) niet onaardig, maar omdat er maar een paar spelers ook in de zaterdag actief zijn, zijn de resultaten nog niet zoals trainer Marchano Lemmert had verwacht.

Voor de spelers van Vogelenzang is het al anderhalve seizoen kommer en kwel. Van de 35 duels die in die periode werden gespeeld werden slechts drie zeges en drie gelijke spelen behaald. Het enige waar trainer Felix Aerts in geslaagd is, is dat zijn verdediging beter in elkaar steekt dan vorig seizoen.

In dat seizoen moesten maar liefst 120 tegentreffers worden geïncasseerd, terwijl de teller nu na 11 duels op 45 staat. ,,Dat zijn er 35 beter als vorig seizoen omstreeks deze tijd”, aldus Aerts. ,,Qua punten en gescoorde doelpunten liggen wij echter achter. En dat valt mij tegen want ik had verwacht dat wij verder zouden zijn. Dit is echt een belangrijke wedstrijd voor ons.”

Rapporteur Fred van der Veldt zal beoordelen welke speler de meeste kwaliteiten heeft

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen