Premium

’Hoe kom je over, dat telt’

’Hoe kom je over, dat telt’
Sascha Bertus: ,,Door in een gesprek je kwaliteiten te beklemtonen, help je de ander”.
© Foto’s Room to Grow

Eindelijk is het zover, je bent uitgenodigd voor Het Gesprek! Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Maar hoe maak je de kans dat je ook daadwerkelijk wordt aangenomen nu zo groot mogelijk?

JANUARI SOLLICITATIEMAAND

We leggen deze vraag voor aan imago-expert Sascha Bertus van adviesbureau Room to Grow, dat gespecialiseerd is in profilering en personal branding. Het bedrijf biedt onder meer sollicitatietrainingen en workshops aan, waarbij mensen leren hoe zij zichtbaarder en succesvoller kunnen worden op de werkvloer. Daarnaast heeft Room to Grow enkele boeken op de markt gebracht, waaronder het door Bertus geschreven ’Verpak je Succes!’.

Voorbereiding

„Een sollicitatiegesprek begint bij een grondige voorbereiding”, legt ze uit. ,,Veel mensen onderschatten nog weleens hoe belangrijk dit is. Aan de ene kant moet je goed kijken naar wie je zelf bent en naar wat je kwaliteiten zijn. Dit moet je immers ook kunnen vertellen in het gesprek. Wees dus niet bang om jezelf eens goed onder de loep te nemen.

Aan de andere kant is het van belang dat je onderzoek doet naar de organisatie waar je gaat solliciteren. Kijk naar waar je terecht komt en naar wat voor mensen er werken. Dit mag best ver gaan. Zo kan je gerust in de lunchpauze bij het gebouw gaan staan om te observeren wie er voorbij komt. En zoek alvast naar informatie over degene met wie je het gesprek hebt. Wellicht hebben jullie gezamenlijke interesses. Op die manier heb je de mogelijkheid al meteen bij binnenkomst een goede klik te creëren.”

Deze informatie is meestal gewoon te vinden via de sociale media, zoals LinkedIn en Facebook. Andersom werkt het net zo; de meeste potentiële werkgevers zullen de naam van de sollicitant ’even googelen’. Bertus: „Daarom is het belangrijk om je eigen online imago op orde te hebben. Weet wat er over jou te vinden is en zorg dat je offline en online imago elkaar niet tegenspreken.”

Volgens Bertus valt of staat alles met de eerste indruk: „Dit is een van de allergrootste fouten bij een sollicitatiegesprek. Als je geen goede eerste indruk maakt, kan het gesprek al voorbij zijn voordat het begonnen is. Het gaat daarbij vaak om dingen waar mensen zich totaal niet bewust van zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gedag zeggen van de receptioniste.

Open blik

Ga ook niet op je telefoon zitten kijken als je nog even moet wachten. Zorg dat je klaarzit en kijk met een open blik de organisatie in. Bij de kennismaking met degene met wie je het gesprek hebt, maak je oogcontact en geef je een zelfverzekerde handdruk.”

Wat kunnen mensen verder nog doen om een onvergetelijk eerste indruk te bevorderen? „Draag passende kleding. Een van de fouten die mensen maken is dat ze underdressed of juist overdressed op gesprek gaan. Je moet je natuurlijk wel op je gemak voelen in wat je aanhebt, maar de kledingstijl hoort tevens te passen bij de functie waar je op solliciteert. En bij je leeftijd!”

Zenuwen

Het komt regelmatig voor dat mensen heel erg zenuwachtig zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Bertus geeft aan dat dat niet problematisch hoeft te zijn: „Het ligt er een beetje aan hoe zichtbaar de zenuwen zijn. Als het erg zichtbaar is, zoals bij rode vlekken in je gezicht, kan je het soms maar beter benoemen. Duik niet weg maar ga rustig rechtop zitten en vertel zo zelfverzekerd mogelijk dat je het spannend vindt. Dat maakt het voor jezelf al een stuk gemakkelijker! En je gesprekspartner begrijpt het heus wel. Als de zenuwen daarentegen niet of minder zichtbaar zijn, is het vaak beter om maar gewoon door te gaan en er niet te veel aandacht aan te besteden. Het helpt ook om van tevoren te oefenen, bijvoorbeeld door op gesprek te gaan bij andere bedrijven.”

Kwaliteiten benadrukken

Tijdens een sollicitatiegesprek behoor je je kwaliteiten te benadrukken. Veel mensen vinden dit echter lastig omdat ze bang zijn dat dit ’opschepperig’ overkomt. Bertus zegt hierover: „Bedenk dat je de ander alleen maar helpt een beeld van jou te krijgen. Je bent niet voor niets uitgenodigd. Vertel ze gerust waar jij goed in bent en waarom.”

En hoe ga je nu het beste om met die zo gevreesde salarisonderhandelingen? „Het eerste aanbod is het begin van de onderhandeling en je hoeft daar echt niet meteen genoegen mee te nemen. Het gaat daarbij niet alleen maar om geld; als je direct ’ja’ zegt, laat je zien dat je weinig strijdlustig bent. Je kunt in plaats daarvan aangeven dat het een goede start is en dat je graag verder wil praten.”

Gevraagd naar een laatste tip zegt Bertus: „Ik vind het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van het feit dat ze niet worden gezien zoals ze zijn maar zoals ze worden waargenomen. Dus de vraag is altijd: hoe wil je dat je wordt waargenomen? Imago is het beeld dat anderen van jou hebben. Maar je hebt zelf de regie om dit in de juiste richting te sturen.”

www.roomtogrow.nl

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.