Jan Nederburgh is de nieuwe trainer van RKVV Velsen: ’We zijn teleurgesteld in Ted Verdonkschot, maar hebben veel vertrouwen in Jan’

Van onze verslaggever
Driehuis

Jan Nederburgh is de nieuwe trainer van RKVV Velsen uit Driehuis.

Oud-doelman en (keepers)trainer van AZ, Telstar en Kasimpasa volgt Martin Haar op. Velsen was rond met Ted Verdonkschot, maar die maakte van een clausule gebruik om te vertrekken naar Odin ’59.

,,We zijn teleurgesteld in Ted, maar vertrouwen op een mooie toekomst met Jan”, aldus Pim Smit van de technische commissie. ,,Jan is een ervaren trainer en heeft ziet ook veel toekomst in de club. Hij gaat zich ook bemoeien met talenten uit de jeugdopleiding.”

Verdonkschot werd in december gepresenteerd als trainer van hoofdklasser Velsen. Vorige week werd bekend dat hij gebruik maakt van een clausule om over te stappen naar een club in de derde divisie. Volgens Smit houdt Verdonkschot zich niet aan de afspraken.

,,We spraken af dat er een geldbedrag tegenover zou moeten staan bij een tussentijds vertrek. Dat was een mondelinge afspraak. Verdonkschot zegt nu dat die afspraak niet bestaat. Ik ken hem al 35 jaar en ben afgegaan op vertrouwen. Ik ben erg teleurgesteld dat dit blijkbaar ten onrechte was. Het boek met Ted is nu gesloten en gaat wat mij betreft nooit meer open.

Eersteklasser Hoofddorp staat ook volgend seizoen onder leiding van Jethro Abram. De selectie zal wel een nieuwe assistent-trainer krijgen. Nouredinne Abdelaziz heeft aangegeven door drukke werkzaamheden te stoppen.

Jerry Verschoor stapt aan het eind van dit seizoen op als trainer van vierdeklasser VEW. Hij is bezig aan zijn tweede jaar bij de club in Heemstede. Bij poulegenoot Vogelenzang wordt ook gezocht naar een nieuwe trainer. Felix Aerts stopt na dit sezoen. Vogelenzang heeft dit seizoen pas een punt gepakt.

Bij VVC is Rick IJzendoorn niet langer de eindverantwoordelijke. Vooralsnog zal Rik Gerritsen de taak van hoofdtrainer op zich nemen bij de derdeklasser.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen