Premium

Robin Eindhoven (21) uit Heemstede vindt wachten op speelminuten bij Spakenburg lastiger dan verwacht

Robin Eindhoven (21) uit Heemstede vindt wachten op speelminuten bij Spakenburg lastiger dan verwacht
Robin Eindhoven (midden) zat zaterdag eindelijk bij de selectie van Spakenburg.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Heemstede

Robin Eindhoven streek eind oktober neer bij tweededivisionist Spakenburg. De aanvaller zat afgelopen weekend voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de Blauwen, maar tot een debuut kwam het nog niet. Wederom een teleurstelling voor de 21-jarige spits.

Het scenario leek zo mooi: Eindhoven zou zaterdag zijn debuut maken voor Spakenburg tegen voormalig werkgever Koninklijke HFC; de club waar zijn mentor Gertjan Tamerus de scepter zwaait. De spits hield in zijn achtertuin echter negentig minuten lang de bank warm. ,,Ik weet eigenlijk ook niet waarom ik niet mocht spelen. Het was dé uitgelezen mogelijkheid voor mij”, reageert Eindhoven.

Spakenburg nam in Haarlem de leiding dankzij een benutte strafschop van Everton Pires Tavares, maar Koninklijke HFC kwam vlak na rust langszij en vanaf dat moment beperkten de bezoekers zich noodgedwongen tot tegenhouden. ,,Ik zat te wachten tot ik geroepen werd, maar de trainer maakte andere keuzes. Vooral om het punt te consolideren. Begrijpelijk wel, maar ik vind het erg jammer. Ik had graag minuten gemaakt tegen mijn oude club.”

Eindhoven had er min of meer op gerekend eindelijk zijn officiële debuut voor Spakenburg te maken. ,,Ik heb afgelopen donderdag een gesprek gehad met de trainer. Hij vertelde mij dat ik bij de eerste dertien van de selectie zit. Ik ben blij dat Eric Meijers dat benoemt, dat geeft vertrouwen. En daar ben ik ook wel naar op zoek.”

De spits begon het seizoen op Cyprus bij Aris Limassol. Na een paar maanden koos hij echter voor een terugkeer naar Nederland. ,,Het vertrek uit Cyprus was eigenlijk heel onverwachts. Ik speelde vrijwel alles, maar na wat wisselingen op bestuurlijk niveau waren de dingen niet meer zo goed geregeld als daarvoor. Het ging steeds verder bergafwaarts en in die periode kreeg ik contact met Spakenburg. Een week later wilde ik weg en deed de club mij een aanbod. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het was voor beide partijen een mooie uitkomst.”

Trainingen

Sinds oktober staat de inwoner van Heemstede dus onder contract in Spakenburg. Tot wedstrijden kwam het nog niet, omdat hij niet speelgerechtigd was. ,,De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het pittig vond om alleen maar te trainen. Ik had het zelf minder zwaar verwacht. Ik ben wel blij dat ik het heb gedaan, want daardoor heb ik ook een goede band met wat spelers opgebouwd. Maar drie maanden geen wedstrijden spelen doet echt wel wat met je.”

Op het trainingskamp in het Spaanse Marbella maakte Eindhoven dan eindelijk zijn eerste minuten in het blauwe shirt. Tegen SDC Putten vond hij twee keer het net (5-2 winst) en tegen St. Joseph uit Gibraltar (0-4) scoorde de spits één keer. ,,De lijn die ik ingezet heb, wil ik zo snel mogelijk oppakken. Hopelijk krijg ik komende zaterdag tegen ASWH een kans om mijn eerste officiele goal voor Spakenburg te maken.”

Met de Blauwen hoopt Eindhoven nog een gooi te doen naar een plek bij de eerste vijf. ,,Op trainingskamp hebben we in fases gemerkt hoe goed we kunnen voetballen, al komt dat er nog niet altijd uit. Het verschil met AFC is maar zes punten dus dat is niet onoverkomelijk als je het mij vraagt.”

Ongewis

Wat hij volgend seizoen gaat doen, is nog ongewis. Als het aan Eindhoven ligt, behoort een langer verblijf bij Spakenburg zeker tot de mogelijkheden. ,,Het is nog afwachten wat de club wil en hoe de tweede competitiehelft verloopt. Mocht ik bij Spakenburg blijven, ga ik misschien wel in het dorp wonen. Ik heb altijd in een vertrouwde omgeving gespeeld en gewoond, maar door mijn tijd in Cyprus ben ik snel volwassen geworden.”

,,Daarnaast ben ik ook niet zo’n clubhopper en ben ik wel toe aan wat vastigheid.” Spijt van zijn avontuur op Cyprus heeft Eindhoven niet. ,,Ik ben juist blij dat ik het heb gedaan. Als mens ben ik er sterker en wijzer door geworden. Je moet juist het avontuur aangaan en dat doe ik nu bij Spakenburg ook. Ik wil hier slagen.’’

,,Een doelpuntenaantal noem ik niet’’, vervolgt de spits. ,,Want daar kun je dan alleen maar op afgerekend worden. Maar als ik speeltijd krijg, weet ik zeker dat de goals vanzelf komen. Dan wordt het nog een mooi seizoen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen