Take Off Music Event is niet meer. Meer Jazz krijgt oude naam weer terug

Rinus Groeneveld treedt zondag op tijdens het nieuwjaarsfeest van Meer Jazz.
© Foto Henk van Maastricht
Hoofddorp

Het Take Off Music Event in Hoofddorp bestaat niet meer. Tenminste, niet meer onder die naam. Vanaf dit jaar heet het evenement in Haarlemmermeer weer ouderwets het Meer Jazz Festival.

Dat maakt directeur Loet van der Lee zondag bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Claus Park Collection aan de Bosweg in Hoofddorp. De naam Take Off Music Event bleek ’niet te werken’, zo staat te lezen in de Meer Jazz Vriendenkrant. ’Jazz-vrienden drongen erop aan terug te gaan naar de oude naam en ook het bestuur zag het belang daarvan in.’

Big Band Competition

Er gaat nog meer veranderen. Het evenement wordt namelijk in tweeën gesplitst. De International Big Band Competition wordt in november in Hoofddorp gehouden, en alle andere festivalonderdelen verhuizen naar Nieuw-Vennep. Op 5 en 6 juni vindt het Meer Jazz Festival plaats in zalen van De Rustende Jager en op het grote parkeerterrein voor het bedrijf. De motivatie voor de splitsing zal festivaldirecteur Van der Lee eveneens tijdens de bijeenkomst toelichten.

De nieuwjaarsbijeenkomst wordt zondag opgeluisterd met - hoe kan het anders - muziek. Het Jos van Beest Trio en Rinus Groeneveld zijn namen die al jaren aan Meer Jazz zijn verbonden en zij zorgen zondag dan ook voor de muzikale omlijsting. De bijeenkomst begint zondag om 15.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Toegang gratis.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.