Nieuwjaarsrecepties: gemeenten heffen het glas op fonkelnieuw jaar

Haarlem

Gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen! De diverse gemeentehuizen zetten fris in het nieuwe jaar weer de deuren open om het glas te heffen op 2020. Andere kiezen juist voor een andere opvallende locatie.

In Hillegom staat het raadhuis aan de Hoofdstraat 2 januari, al open; de receptie met nieuwjaarsspeech van burgemeester Arie van Erk is van 19 tot 21 uur. Deze avond wordt ook de Hillegomse Hangkous uitgereikt aan de vrijwilliger en de mantelzorger van het jaar 2019.

Ook in Haarlemmermeer is de nieuwjaarsreceptie op 2 januari, van 19.30 tot 21.30 uur in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. Burgemeester Marianne Schuurmans houdt om 20.00 uur haar eerste Haarlemmermeerse nieuwjaarstoespraak.

De Zandvoortse nieuwjaarsreceptie is een gezamenlijke van gemeente, verenigingen en bedrijven. Ze wordt gehouden op vrijdag 3 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Nieuw Unicum aan de Zandvoortselaan. David Moolenburgh zal daar voor het eerst als burgervader de nieuwjaarswensen uitspreken.

Bloemendaal nodigt haar inwoners uit op zondag 5 januari van 15 tot 17 uur bij de schaatsbaan van Winterwonderland in Bennebroek. Burgemeester Elbert Roest hoopt op deze locatie op ,,veel meer kinderbezoek dan op de klassieke nieuwjaarsrecepties die we vroeger hielden’’, zo laat hij weten.

Ook Heemstede kiest dit jaar voor een andere opzet: niet het raadhuis maar het plein ervoor is maandag 6 januari het decor, vanaf 18.30 uur. Met een speech van burgemeester Astrid Nienhuis, live muziek en speciale bitterballen.

Burgemeester Jos Wienen en zijn wethouders ontvangen de inwoners van Haarlem ook op maandag 6 januari. In de Gravenzaal van het stadhuis aan de Grote Markt wordt terug- en vooruitgeblikt van 17 tot 19 uur. Met – volgens Haarlemse traditie – haring!

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.