Enkele honderden mensen bij ’tocht van licht’ voor doodgestoken Hoofddorper [video]

Hoofddorp

In Hoofddorp is vrijdagavond de ’tocht van licht’ gelopen voor de doodgestoken Hoofddorper.

Daarmee betuigden zij hun deelneming aan het 64-jarige slachtoffer van de roofmoord die maandagavond bij het winkelcentrum werd gepleegd. De man werd bij het pinapparaat belaagd door twee personen en doodgestoken.

Samantha van Delden nam het initiatief voor de tocht. Via social media peilde zij de belangstelling en die bleek groot te zijn.

,,Ik kende het slachtoffer helemaal niet, ik woon in een andere wijk van Hoofddorp. Maar met deze tocht kunnen we onze saamhorigheid laten zien. Al komen er twintig mensen dan is het al goed’’, zegt ze voorafgaand aan de tocht. De belangstelling blijkt massaal te zijn.

Honderden mensen verzamelden zich voor de ’tocht van licht’ door Toolenburg.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Het initiatief van Van Delden werd direct omarmd door kerkelijk centrum De Lichtkring, de gemeente, het maatschappelijk werk en politie. Vooraf werd aan bewoners langs de route gevraagd kaarsen of lichtjes op straat te zetten. Daar werd veel gehoor aan gegeven.

De familie steunde de tocht, die geen stille tocht moest worden maar hoop tot uitdrukking moest brengen.

,,De familie ziet de tocht als iets positiefs dat hen ondersteunt’’, zegt dominee Coen Wessel van De Lichtkring.

Na vijftig meter houden veel deelnemers het al niet meer droog als personeel van de supermarkten Albert Heijn en Dirk van den Broek zwijgend in een lange rij staat, allemaal met een brandende kaars in de hand.

De tocht begon om 19 uur bij de pinautomaat aan de Markenburg waar het fatale incident plaatsvond. Op die plek is een gedenkplek waar bloemen liggen en kaarsjes branden.

© Foto Michel van Bergen
© Foto Michel van Bergen
© Foto Michel van Bergen
© Foto Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.