Premium

Leerlingen Sterren College brengen indrukwekkende gedichten tijdens PoëzieRevue in Toneelschuur: ’Soms breekt je hart gewoon’

De winnaars van de PoëzieRevue met vooraan in het midden Keila.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Ga er maar aan staan: Je zult nog maar net in Nederland wonen, de taal nog niet helemaal machtig zijn en dan toch meedoen aan een poëzie-evenement. Zo’n veertig leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Sterren College in Haarlem betraden donderdagmiddag het podium van de Toneelschuur tijdens de PoëzieRevue.

Het evenement komt uit de koker van de School der Poëzie, die al sinds jaar en dag jongeren probeert te bereiken met poëzie. Tijdens de literaire show lezen kinderen die nog geen twee jaar in Nederland zijn zelfgeschreven gedichten voor, op de achtergrond begeleid door gitarist Vlado en slagwerker Frank. In vier groepen verschijnen de leerlingen op het podium, tussendoor wordt het programma omlijst door de breakdancers van Turn it Loose, illusionist Celcius en zangeres Cheyenne Toney. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door rapper en beatboxer André Accord.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.