Premium

Tweede leven voor voedsel uit supermarkten: ’Ik geef het ook aan mijn kinderen’

Nicole Gorris haalt voedsel op bij Plus-supermarktmanager Jeroen Vuijst.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Het idee is afgeleid van het Amsterdamse project BuurtBuik. Zamel bij supermarkten producten in die net over de houdbaarheidsdatum heen zijn en maak daar gratis maaltijden van voor daklozen. Na anderhalf jaar zaaien is het oogsttijd voor Nicole Gorris van Haarlem Food Future: de eerste twee supermarkten zijn over de streep getrokken.

Gorris wil eerst een misverstand wegnemen: met producten die op of net over de houdbaarheidsdatum zitten, is niets mis. Sterker nog: de projectmanager van Haarlem Food Future koopt zelf vooral dergelijke levensmiddelen en schotelt ze haar drie kinderen voor. ,,En die zijn zo gezond als wat.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.