Vermoedelijk gasexplosie grillroom Coevorden

Coevorden

Een gasexplosie heeft vermoedelijk de grillroom in Coevorden zaterdag doen instorten. Dat meldt een woordvoerster van de burgemeester van Coevorden Bert Bouwmeester. De politie laat woensdag weten dat er geen aanwijzingen zijn die duiden op een misdrijf.

Volgens de politie is uit onderzoek duidelijk geworden "dat de druk vanuit het pand zelf is gekomen en dat door deze druk het pand is ingestort". Een politiewoordvoerder kon deze druk niet nader toelichten.

De woordvoerster van de burgemeester laat weten dat de eigenaar van de zaak gas had geroken en op onderzoek uit was gegaan. Of er echt een gasexplosie is geweest, is volgens de zegsvrouw niet meer met zekerheid vast te stellen. Volgens haar is dat echter wel aannemelijk en was sprake van een ongeluk.

Zoon nog in ziekenhuis

Door het instorten van het pand aan de Sallandsestraat raakte de 5-jarige zoon van de eigenaar van de grillroom bekneld. Hij kon pas na uren worden gered en werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht zondag de intensive care verlaten. Het gaat inmiddels goed met hem. Hij ligt nog wel in het ziekenhuis, maar de verwachting is dat hij snel naar huis mag.

De eigenaar van de zaak was al snel uit het puin en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht zondag naar huis.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.