Haarlemmermeer ondersteunt LHBTI’ers actief

Wethouder Steffens bezocht het Hoofdvaart College.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hoofddorp

Haarlemmermeer is nu officieel een regenbooggemeente. Voor het raadhuis in Hoofddorp wappert al regelmatig de regenboogvlag, maar nu heeft de gemeente een intentieovereenkomst onderschreven.

Ruim vijftig andere gemeenten en het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen deden dat eerder al. HAP-wethouder Marjolein Steffens kwam woensdagmorgen naar het Hoofdvaart College aan de Paxlaan in Hoofddorp om, na het doorknippen van een lint, de handtekening te zetten.

Ze maakte van de gelegenheid gebruik om aan leerlingen van de school toe te lichten dat Haarlemmermeer de sociale acceptatie wil bevorderen voor LHBTI’ers: lesbiënnes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Die laatste groep bestaat uit personen die zijn geboren met een lichaam dat biologisch gezien niet voldoet aan de standaard definitie van vrouw of man. Enkele leerlingen waren in het paars gekleed met het oog op Paarse Vrijdag, de dag waarop scholieren en studenten met paars laten zien dat ze zich betrokken voelen of deel uitmaken van de doelgroep.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.