Premium

Obligaties om promenade te bekostigen: ’Telstar moet sfeer van de oude Hout krijgen’

1/2
Velsen-Zuid

De promenade aan de oostkant van het stadion van Telstar moet er in 2020 al komen. Dat gaat acht ton kosten. Via het verkopen van obligaties moet dit bedrag bij elkaar worden gesprokkeld.

Dat plan onthulde commercieel directeur Steef Hammerstein tijdens een bijeenkomst voor supporters. Tijdens de bijeenkomst werden supporters op de hoogte gesteld van de vordering van het vorig jaar gelanceerde beleidsplan om Telstar in 2026 weer in de eredivisie te laten spelen. Dit ambitieuze doel wil de club bereiken door het stadion op te waarderen. Want, zo is de filosofie: een sfeervol stadion met modernere faciliteiten levert meer publiek én meer centen op.

De eerste stap werd deze zomer gezet door het plaatsen van een ’zonnedak’. De door investeerders bekostigde zonnepanelen leveren volgens Hammerstein nu al genoeg op om alles in het stadion op te laten draaien. De volgende stap moet een promenade aan de oostkant zijn. ,,Laten we eerlijk zijn: de manier waarop wij aan de oostkant van het stadion merchandise verkopen dat kon voor de oorlog al niet”, aldus Hammerstein. ,,Een promenade moet zorgen voor horecafaciliteiten, een nieuw supportershome en een fatsoenlijke fanshop.”

Telstar denkt dat de promenade gelijk staat aan meer publiek. Lees: meer inkomsten. ,,We rekenen op honderdvijftig toeschouwers per wedstrijd meer. Die geven volgens onze berekening gemiddeld 7,50 per persoon uit aan eten en drinken en drie euro aan merchandise. De promenade zal voor iedereen in Velsen iets toevoegen. Kerstmarkten hoeven niet langer in de regen worden gehouden, kom lekker bij ons. Sta je droog.”

De ruimte voor de promenade is er al. Geld niet. ,,En daar gaan jullie voor zorgen”, riep Hammerstein richting het publiek. Via obligatieplannen.nl gaat de club obligaties uitgeven. Die zijn voor particulieren te koop voor de symbolische prijs van 63 euro (verwijzend naar 1963, het oprichtingsjaar van Telstar). Bedrijven kunnen instappen voor 1.963 euro.

Een concreet plan is er nog niet. Dat wil Hammerstein in maart presenteren. Ook een ja van de gemeente is dan vereist. Sowieso wil Telstar met de gemeente in gesprek over wat qua faciliteiten de komende jaren allemaal mag in het stadion.

Wethouder Bram Diepstraten was gisterenavond ook aanwezig. Hij is enthousiast over de plannen van Telstar om het stadion uit te breiden. ,,Wij willen graag meedenken. Ik kan nog niet zeggen of de gemeente akkoord gaat met het plan voor de promenade. Daar gaat de gemeenteraad over.”

Ook trainer Andries Jonker ziet de promenade helemaal zitten. ,,Met het C-team van FC Volendam speelde ik ooit in De Hout, het oude stadion van AZ. Er zat geen kip, maar de voetbalsfeer droop van het stadion af. Als ik hier rondjes loop over het veld, droom ik er van om ook hier zo’n sfeer te hebben.”

De trainer en technisch directeur maakt zich hard voor verdere professionalisering van de club. ,,Daar zijn we mee begonnen door contacten te leggen met mensen die deze club belangeloos willen helpen. Zo werken we samen met een diëtiste en een personal trainer die een aantal spelers begeleidt met krachttraining. Ook hebben we een scoutingteam opgezet. We denken dat er in in de regio veel talent rondloopt. Dat willen we in kaart brengen.”

Op korte termijn, komend seizoen, wil Jonker een beloftenteam op touw zetten. ,,Zodat spelers die net tegen het eerste elftal aanhangen genoeg speeltijd krijgen en zich kunnen ontwikkelen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen