Volle Gravenzaal geeft Piet Huijg groots applaus bij huldiging van sportkampioenen Haarlem

Volle Gravenzaal geeft Piet Huijg groots applaus bij huldiging van sportkampioenen Haarlem
Badmintonster Selena Piek is sportvrouw van het jaar in Haarlem.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Er was weer een hoog ’Kenamju-gehalte’ bij de huldiging van de Haarlemse kampioenen van 2019. De helft van de acht Pim Mulier Trofee’s ging dinsdagavond in de Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem naar judoka’s en een karateka van de Haarlemse vereniging. Het meest verrast was misschien wel vrijwilliger Hans Südmeier die de prijs kreeg overhandigd door Elco van der Geest.

Voor Südmeier was het een grote verrassing op zijn ’tennisavond’. Voor Van der Geest is de winnaar onlosmakelijk verbonden aan de club. „Van mijn vijfde tot het winnen van de Europacup. Hans was er altijd bij. Maar ook als we flyers rond gingen brengen, zorgde hij voor de nodige stapels.”

Zoals altijd werden de Pim Mulier-beeldjes in rap tempo uitgereikt. De coach van 2019 werd Dominique Schemmekes van basketbalclub Triple Threat. „Ik heb de NBA niet gehaald door een blessure. Ik hoop door de coaching het gevoel door te geven waarom ik deze sport ben gaan doen.”

De karateka's van Kenamju, onder leiding van Rene Oerlemans, waren blij met de erkenning. „Onze coach doet zoveel voor ons. Hij zorgt dat de amateursport op profniveau kan worden beoefend”, liet oud-wereldkampioen Daniël Sabanovic weten. Selena Piek werd sportvrouw. „Fantastisch. En wat een eer. Ik stond er niet bij stil, maar eigenlijk was 2019 een topjaar voor me”, stelde Piek. Helaas was de sportman – Henk Grol – niet aanwezig. Elco van der Geest nam de honneurs waar. „Ik had nooit verwacht voor Henk een prijs in ontvangst te mogen nemen.”

Het was niet alleen maar stilzitten voor voor het publiek. Presentator Alex Nelissen vroeg iedereen om een groot applaus voor de afgelopen vrijdag overleden voetbalheld Piet Huijg. Daarna volgden ’de Vuilnismannen’ die met tromgeroffel het ritmisch vermogen van het publiek testte.

Wethouder Merijn Snoek mocht - traditioneel - de talenten huldigen. Judoka Pleunie Cornelisse en roeier Robbe Mourits waren de gelukkigen. De Dutch Atlantic Four kreeg de ’Special’. Ze voltooiden begin dit jaar de oversteek van de oceaan in 34 dagen.

Winnaars Huldiging Haarlems topsporters 2019: Sportman: Henk Grol (judo Kenamju). Sportvrouw: Selena Piek (badminton Duinwijck). Sporttalent jongen: Robbe Mourits (roeien Het Spaarne). Sporttalent meisje: Pleuni Cornelisse (judo Kenamju). Sportploeg: Karate Kenamju. Sportcoach: Dominique Schemmekes (basketbal Triple Threat). Extra categorie Sportprijs: Dutch Atlantic Four sloeproeien (sloeproeivereniging Haarlem). Vrijwilliger: Hans Südmeier (judo Kenamju).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen