Ted Verdonkschot volgt Martin Haar op bij Velsen: ’We hadden direct een goede klik’

Ted Verdonkschot.© Archieffoto

Milo Lambers
Driehuis

Ted Verdonkschot is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van hoofdklasser Velsen. Hij volgt Martin Haar op.

De transfer mag opvallend genoemd worden. Verdonkschot is momenteel nog actief bij IJsselmeervogels, de koploper van de tweede divisie. Daar vertrekt hij na dit seizoen. ,,Nadat ik had aangekondigd te vertrekken bij IJsselmeervogels, hebben een aantal clubs gebeld. Velsen was een van die clubs. Ik ken Velsen natuurlijk, de club en de mensen. Ik wilde graag horen wat hun plannen waren.”

De plannen spraken de Haarlemmer aan. ,,Ik kreeg er een goed gevoel bij. In het bestuur zitten enthousiaste en ambitieuze jonge gasten met een duidelijk plan voor de club. Ze willen graag een stabiele hoofdklasser worden en wellicht op termijn zelfs promoveren naar de derde divisie. Ik heb verteld hoe ik verder wil bouwen op de basis die Martin de afgelopen twee seizoenen heeft gelegd. We hadden direct een goede klik.”

Brutaal

Voorzitter Marc Bosman is in zijn nopjes met de aanstelling. ,,Ik ben erg trots op de technische commissie. Zij hebben prima werk gedaan. Wij zijn altijd brutaal. We maken een lijst met goede trainers en gaan gewoon bellen. Ted kent ons natuurlijk, dus dat was een voordeel. We willen de komende jaren doorgaan op dezelfde koers. We willen jongens uit de regio een kans geven om zich te ontwikkelen. Het is niet de bedoeling dat we in ene allemaal jongens van buitenaf gaan halen. We zijn geen club die heel veel betaalt voor spelers.”

Verdonkschot zegt verheugd te zijn om te gaan werken met de huidige spelersgroep. ,,Ik ben een aantal keren wezen kijken. Er staat een enthousiaste groep. Ik kijk er naar uit om in te stappen.”

Clausule

Verdonkschot zegt er geen moeite mee te hebben om twee niveaus lager te gaan werken. Wel blijft hij ambitieus. ,,Ik wilde het liefst natuurlijk zo hoog mogelijk werken. Zeker ook omdat het trainersvak een fulltimebaan voor mij is. Op het moment zijn er weinig clubs op het hoogste niveau die op zoek zijn naar trainers. Ik heb daarom een clausule in mijn contract opgenomen waarin staat dat ik bij interesse van bepaalde clubs mag vertrekken. Dat snappen ze ook bij Velsen.”

Telstar

Ted Verdonkschot is een bekende naam in het voetbal. Hij was vanaf midden jaren negentig onder meer werkzaam als assistent-trainer bij HFC Haarlem. Hoofdtrainer was hij bij onder meer EDO, Rijnsburgse Boys, Young Boys, HHC Hardenberg en de Koninklijke HFC. Tussen 2015 en 2016 was hij assistent-trainer van Michel Vonk bij Telstar.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen