Indrukwekkende cijfers van koploper Bloemendaal in eerste helft hockeyseizoen

Jasper Brinkman scoorde zondag voor Bloemendaal.
© Archieffoto United Photos
Bloemendaal

In september won Bloemendaal van Pinoké. In het Amsterdamse Bos werd het na een ware thriller 4-5 voor de ploeg van coach Michel van den Heuvel. Zondag was de return op ’t Kopje. Ditmaal werd het 3-2 voor de thuisploeg.

Indrukwekkend. Dat zijn de cijfers die het ongeslagen Bloemendaal bij het ingaan van de winterstop kan overleggen. Dertien wedstrijden gespeeld, elf gewonnen, twee gelijk en daarmee nul verloren. Op de ranglijst vijf punten voorsprong op Den Bosch, 49 doelpunten voor, 15 tegen. Niet alleen de cijfers zijn aansprekend, ook het vertoonde spel is dat. Bloemendaal speelt ’gewoon’ het beste hockey in de hoofdklasse.

Zondagmiddag trakteerden Bloemendaal en Pinoké het publiek op hogeschool-hockey. Waarbij opwindende momenten voor beide goals overigens schaars waren. Maar wat beide ploegen tussen de doelen lieten zien, was om van te smullen. Harde duels, technische hoogstandjes en tactisch vernuft maakten het gebrek aan spektakel in de cirkels meer dan goed. Waarbij Bloemendaal liet zien, dat het toch een streepje verder is dan de Amsterdammers. Die overigens al na een minuut op 0-1 hadden moeten staan. Maar Marlon de Boer schoof de bal voor een leeg doel naast.

De voorsprong voor de gasten kwam er evengoed, nadat Bloemendaler Jasper Brinkman in de fout ging. Zijn iets te enthousiaste actie leverde de eerste Amsterdamse strafcorner op. Die werd verprutst, maar in de rebound sloeg Martin Fereiro de bal alsnog achter Maurits Visser. Zeven minuten later zwiepte Arthur van Doren, na oogstrelend voorwerk van Florian Fuchs, de gelijkmaker tegen het net. Waarna beide ploegen vol op de aanval bleven spelen om de winst binnen te halen. Bloemendaal toonde zich in die jacht de beste en meest doortastende. De 2-1 voorsprong (Jasper Brinkman) werd nog geneutraliseerd door een uitgekiende treffer van Dennis Warmerdam. Waarna Tim Swaen de tweede Bloemendaalse strafcorner transformeerde tot zijn vijftiende treffer van dit seizoen. Waarmee de Tilburger zijn ploeg de winst bracht op middenmoter Pinoké. ’Gewoon’ zoals het een ongenaakbare lijstaanvoerder betaamt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal