Oudere vrouw twee uur vastgehouden door tweetal tijdens gewelddadige woningoverval in Haarlem

© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
1/3
HAARLEM

Een oudere vrouw is maandagochtend ruim twee uur vastgehouden door twee mannen tijdens een woningoverval aan de Zomerkade in Haarlem. Ze zijn ervandoor gegaan met kostbare spullen.

De overval vond plaats rond 9.30 uur. De twee daders wisten de woning te betreden en hebben de vrouw vervolgens ruim twee uur tegen haar wil vastgehouden. Ze is daarbij lichtgewond geraakt.

De overvallers hebben het hele huis doorzocht en hebben kostbare spullen gestolen. Aan het eind van de ochtend gingen ze op de vlucht met hun buit.

Pas rond 12.00 uur werd de politie ingeschakeld nadat de bewoonster de hulp had ingeschakeld van buurtgenoten. De omgeving van het huis werd afgezet voor sporenonderzoek.

Er is uiteindelijk niets gevonden dat kan leiden naar de daders. Er is geen signalement bekend, vandaar dat de politie de hulp inschakelt van mogelijke getuigen.

„De politie zoekt getuigen die verdachte personen hebben gezien in de omgeving van of op de Zomerkade maandagochtend vóór 09.30 uur en na 12.45 uur”, aldus de politie. Ook wordt er gezocht naar camerabeelden in de omgeving.

© Mizzle Media

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.