RCH is op tijd wakker in duel tegen RCZ en wint met 1-3

RCH is op tijd wakker in duel tegen RCZ en wint met 1-3
Heemstede

RCH heeft zondag geen noemenswaardige problemen gehad met RCZ. De Heemstedenaren wonnen met 1-3.

,,We speelden een goede eerste helft waarin we ook met 0-2 voor wisten te komen”, meldde trainer Mehmet Simsek. De doelpunten kwamen op naam van Virgil Moal en Urwin IJssel. Drie minuten na de rust kwam RCZ terug in de wedstrijd door te scoren. ,,Maar mijn ploeg werd toen meteen weer wakker en na de 1-3 van Nigel Hoep waren we wel klaar. Het was een prima overwinning.”

De achterstand op koploper WSV’30 blijft twee punten want die ploeg won met 4-0 van de nummer drie van de ranglijst, Westzaan. ,,Ik ben niet bezig met WSV. Wij moeten onze wedstrijden winnen en begin februari spelen we bij hen uit. Daar moeten we het verschil te maken.”

HFC Heemstede pakte een punt tegen de nummer vier van de ranglijst. De thuiswedstrijd tegen Zaandijk werd 2-2. ,,Ik heb een hardwerkend Heemstede gezien en dat wilde ik. Dat is belangrijk”, aldus trainer Eugene Goudmijn. Via Marijn Vester kwam Heemstede op voorsprong. Een benutte penalty leverde een 1-1 ruststand op. In de tweede helft golfde het spel over en weer. Heemstede zag een doelpunt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd worden voordat Zaandijk via een fraai doelpunt op voorsprong kwam. Marco Trox verzorgde de gelijkmaker.

Hekkensluiter Knollendam dacht dat er wel wat te halen was tegen Onze Gezellen dat vier keer op rij had verloren. De Haarlemmers kwamen na twintig minuten op achterstand voordat Jurre Dekker de bal uit een vrije trap binnenschoot. ,,Je kon echt merken dat zij knokten voor hun laatste kans. Ze pompten de bal naar voren en hadden daar in het begin wel wat succes mee. Na de rust was het eenrichtingsverkeer”, stelde OG-trainer Toon Beijer.

Hij zag zijn ploeg de negatieve reeks dan ook met een 1-3 zege doorbreken. Willem Mientjes en Luc van der Putten zorgden voor de doelpunten. ,,Een prima zege maar we hadden hier ook met 5-1 kunnen winnen.”

Rood-Wit Zaanstad was met 3-1 te sterk voor Geel Wit'20. De Haarlemmers kwamen via Matthijs Westra wel op voorsprong maar zagen de thuisploeg vlak voor rust op gelijk hoogte komen. ,,De tweede helft ging het op en neer. Zij maakten toen de 2-1 en daarna probeerden wij iets te forceren en daardoor werd het 3-1”, aldus trainer Radjin de Haan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal