Premium

BSM maakt einde aan zegereeks van DSS

BSM maakt einde aan zegereeks van DSS
Leandro Tol glijdt de bal weg voordat Sebastiaan Stapper gevaarlijk kan worden.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Bennebroek

„Eindelijk, mijn eerste goede wedstrijd van het seizoen”, zei BSM-aanvaller Dillen van der Aar na afloop van het duel tegen DSS. Hij scoorde tweemaal in het met 5-1 gewonnen duel.

Van der Aar was blij met zijn inbreng. Voor dit seizoen had hij twee jaar geen selectievoetbal gespeeld en de stap naar het eerste was groter dan verwacht. „Acht doelpunten bij de zaterdag 5e klasse reserves, zijn minder mooi dan deze twee.” Het tweede doelpunt van de middag van Van der Aar was een intikker nadat DSS-doelman Kapitein de bal losliet op een schot van Stijn de Krijger.

Vinnie Rolink opende de score namens DSS. In de zestien vond Rolink bij de tweede paal het net. Daarna zette de thuisploeg aan en draaide BSM de wedstrijd binnen tien minuten om. Nadat Van der Aar zijn ploeg in 26ste minuut op voorsprong zette tekende Quinte Lammerse voor de 3-1, een lange bal over de verdediging zorgde ervoor dat de spits gemakkelijk binnen kon schieten. Vijf minuten voor het eind van de eerste helft werd de ruststand bepaald op 4-1. Met het nodige geluk kreeg Lammerse de bal mee vanaf de rechterflank om in de korte hoek af te maken.

DSS-coach Iliass Akchich probeerde in de tweede helft de druk op de thuisploeg te verhogen door aanvallend te wisselen. „Je probeert ergens een goal vandaan te halen, als we een aansluitingstreffer maken kan het nog gaan spoken. In de eerste helft zijn wij vijftien minuten de weg kwijt en daar verliezen we de wedstrijd. Onze tweede helft was namelijk een stuk beter, we worden hier niet kansloos weggespeeld ondanks dat de score dat niet weergeeft.”

BSM werd in de tweede helft teruggedrongen. Trainer Lennart Loorbach gaf na afloop toe dat de bezoekers beter werden. „Het is een afweging die je maakt, ga je verdedigend wisselen of laat je het zo staan en ga je voor de 5-1 om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk heb ik het team laten staan, maar was DSS de tweede helft de betere en hebben wij standgehouden. De 5-1 had wat mij betreft wel eerder mogen komen dan”, zei Loorbach.

Lammerse wachtte namelijk tot de extra tijd om zijn derde van de wedstrijd te maken. Toch wist BSM-doelman Cas Hortensius toen al dat het een gewonnen wedstrijd was. „In de zeventigste minuut eigenlijk al, toen tikte ik een kopbal binnen het vijfmetergebied over en gingen de koppies bij DSS een beetje hangen”, zei Hortensius die zijn ploeg in de tweede helft met meerdere reddingen naar de overwinning sleepte. „Vanaf dat moment had ik ook het gevoel, hij gaat er hier niet meer in.”

BSM: Hortensius, Tol (83. Schut), Box, Van der Pol, De Jong; Soetbrood Piccardt, Janssen, Van der Meer; Van der Aar (89. Morsy), De Krijger (37. Van der Raad), Lammerse.

DSS: Kapitein; Rienstra, Pel (45. Wubbe), Van den Oetelaar, Stapper (80. Enli); Tan, Van den Dries, Jennekens; Heuvel, Hagen (45. Tuncer), Rolink.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen