Betrapte autokraker spuugt agent in het gezicht in Santpoort-Noord (update)

Santpoort-Noord

Een 30-jarige man is woensdagmiddag in Santpoort-Noord aangehouden door de politie, nadat hij had ingebroken in een auto. Bij zijn arrestatie spuugde de man een agent in het gezicht. Hij heeft niets meegenomen uit de auto.

Een getuige had de man rond 15 uur op de Wüstelaan een raam van een geparkeerde auto zien inslaan en belde de politie. Omdat er enige tijd tussen de vernieling en de melding zat, was de vogel inmiddels gevlogen.

Terwijl de politie onderweg was naar de Wüstelaan kwamen er allerlei berichten binnen van zowel volwassenen als kinderen dat een man in een omheinde tuin aan de Burgemeester Enschedélaan liep. Dat moest haast wel om dezelfde persoon gaan, want het signalement was identiek. De politie trof de man vervolgens op de Valckenhoeflaan, nabij het NS-station Santpoort-Noord.

Later bleek bij de woning aan de Burgemeeste Enschedélaan dat er meerdere ramen van het huis waren ingegooid. Een woordvoerder van de politie laat weten dat wordt nagegaan of de man ook hiervoor verantwoordelijk is. Hij wordt in elk geval verdacht van venieling dan wel poging tot woninginbraak.

Diehuis

In de nacht van maandag op dinsdag zijn de ramen van twee auto’s in Driehuis ingeslagen. Een van de twee eigenaren heeft daarvan aangifte gedaan. Naar deze vernielingen is nog geen link gelegd, maar het wordt volgens de politiewoordvoerder zeker meegenomen in het verhoor van de man.

De 30-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond nog niet verhoord, omdat hij ’oververmoeid zou zijn’.

Dezelfde man is op 15 november ook al aangehouden door het politieteam Kennemerkust, omdat hij in de regio Zandvoort-Bloemendaal-Heemstede inbraken in auto’s had gepleegd.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.