Man beroofd in IJmuiden en raakt gewond, verdachte aangehouden

© Ko van Leeuwen
© Ko van Leeuwen
© Ko van Leeuwen
© Ko van Leeuwen
© Ko van Leeuwen
1/5
IJmuiden

Een man is dinsdagavond beroofd bij een geldautomaat op de Lange Nieuwstraat in IJmuiden. De politie hield diezelfde avond een verdachte aan.

Na de beroving werd in een Burgernetbericht gevraagd uit te kijken naar een man. Een half uur later werd de actie afgesloten, omdat een verdachte was aangehouden. Het gaat om 28-jarige man uit IJmuiden.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding van een 26-jarige man uit IJmuiden. Hij verklaarde aan de politie zijn auto te hebben geparkeerd aan de Lange Nieuwstraat. Vervolgens was hij uitgestapt en naar de geldautomaat van ABN AMRO gelopen.

© Ko van Leeuwen

Toen hij daar stond, werd het slachtoffer van achteren vastgegrepen en met een scherp voorwerp bedreigd. Hij moest zijn geld afgeven. De overvaller ging er lopend vandoor. Het slachtoffer werd door de verdachte aangevallen en liep lichte verwondingen op.

Naar aanleiding van de Burgernetmelding kwamen bij de politie tips binnen over de mogelijk vluchtroute van de verdachte. Hij kon korte tijd na de straatroof worden aangehouden. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Deze week wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

© Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.