Premium

Velserbroeker Patrick van der Fits verkoopt Nederlandse streekwijnen: ’Er zitten echte pareltjes tussen, die vragen om ontdekt te worden’

Patrick van der Fits tussen de Nederlandse wijnen in zijn magazijn in Velserbroek.
© foto united Photos/Toussaint Kluiters
Velserbroek

Patrick van der Fits raakte een jaar geleden geïnspireerd na een ontmoeting met een Nederlandse wijnboer. Het was net in een periode dat hij zich aan het bezinnen was op een nieuwe toekomst, na jarenlang als manager bij een supermarktketen te hebben gewerkt.

Van der Fits ging zich oriënteren in de Nederlandse horeca en vroeg zich af waarom er nauwelijks Nederlandse wijnen worden geschonken. ,,Ik stelde mezelf de vraag: Als ik zou starten met een onderneming in Nederlandse wijn, zou dat dan kans van slagen hebben? Wat zijn de mogelijkheden en de valkuilen? Na alles goed te hebben afgewogen, besloot ik om het te gaan doen, een eigen bedrijf in diverse Nederlandse streekwijnen. Ook al omdat ik zag dat de kwaliteit ervan heel hoog is, maar de vraag tegelijkertijd niet echt groot. Daarom durfde ik het wel aan. Naar mijn idee was er nog geen winkel die uitsluitend Nederlandse streekwijnen verkocht. Ik wilde iets gaan doen waar ik echt in geloof en dat was en is de Nederlandse streekwijn.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.