Premium

Zelf sambal maken in Haarlem met Vanja van der Leeden

Zelf sambal maken in Haarlem met Vanja van der Leeden
Vanja van der Leeden met de verse sambal.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Achter een tafel met exotische ingrediënten bij boekhandel De Vries Van Stockum staat Vanja van der Leeden, bekend van het gelauwerde kookboek ’Indorock’. „Kies allemaal maar een vijzel uit”, zegt ze tegen degenen die deel willen nemen aan de demonstratie op zaterdagmiddag. „Vandaag maken we sambal op de authentieke manier.”

Zo’n vijf belangstellenden kiezen een vijzel (de cobek is de schaal en oelek de stamper) en beginnen met het klein maken van chilipepers. Eerst de stugge ingrediënten ’papperig’ maken. Vervolgens de uien ...

VERDER LEZEN?

Altijd en overal toegang tot onze beste artikelen.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie