ZV Haerlem wint waterpolokraker tegen Bodegraven op karakter

Haarlem

De mannen van eerstedivisionist ZV Haerlem wonnen in Bodegraven de ’kraker’ tegen BPZC Bodegraven op karakter met 9-11. VZV dolf uit tegen Waterpolo Den Haag (SG) met 18-7 het onderspit. In de derde divisie wacht DWT nog steeds op de eerste overwinning na het 10-3 verlies in Hoorn tegen West-Friesland (SG).

Met een zoneverdediging ontregelden de mannen van ZV Haerlem de aanval van BZ. In het derde kwart leek het duel te kantelen en kwamen de thuisclub op 9-6. „Puur op karakter en een betere conditie bogen we de achterstand om”, stelde aanvoerder Levy Hoeven die Steffan Köhnke 28 seconden voor tijd te eindstand zag bepalen. „Ik ben blij met de vorm van keeper Rik Schregel. Hij stopte niet alleen een strafworp, maar verrichtte ook andere mooie reddingen.”

Tentakels

Waterpolo Den Haag (SG) had slechts een halve wedstrijd nodig om het verschil te maken tegen VZV. Na de 12-3 – begin derde kwart – kwam Jesse de Boer op stoom met de vier laatste IJmuidense treffers. „Gelukkig hadden wij keeper Michael Raap die met zijn bekende tentakels als een octopus de ballen uit zijn doel hield”, aldus aanvoerder Jeroen van der Meij. Eindstand: 18-7.

In Hoorn vond DWT een effectief West-Friesland (SG) tegenover zich. De West-Friezen wonnen met 10-3. „Bij hun eerste aanvallen was alles raak. Halverwege was het al 8-0. De benutte strafworp van Jeroen van der Leij gaf hoop. We hielden toch een goed gevoel over”, meldde speler Lloyd Muijlaert namens de Haarlemmers.

ZPCH had zicht op een punt tegen De Futen in Amstelveen, maar miste uiteindelijk te veel basisspelers. Jorian Middel en Skip Metten scoorden beiden drie keer. Het werd 11-8 voor de thuisploeg.

Vrouwen

In Heerenveen zorgden de vrouwen van VZV voor een unieke honderd procent score uit de overtalsituaties, het werd tegen HZPC/Avéna 3-12. „We begonnen zoals ik graag wilde met genoeg ruimte om de midvoors aan te spelen. Na de 8-0 zakte de concentratie wat weg”, aldus coach Henk Mors. Brenda Weber (5x), Gitta Mors (4x), Laura Jongejan (2x) en Kimberly Pronk waren de doelpuntenmakers.

De 7-7 van ZV Haerlem tegen Het Y vond keepster en aanvoerder Jitske Rijpkema een ’nette uitslag’. „Dit voelt als een overwinning. Na de 2-6 zei coach Peter Bogmans dan we ervoor moesten knokken. Dat hebben we gedaan.” Een halve minuut voor tijd tekende Tinka Lindeman voor de gelijkmaker. Rijpkema zelf tikte in de laatste negen seconde nog een Amsterdamse inzet uit haar doel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal