Premium

Vrouwen DSS laten winst in blessuretijd onnodig glippen

Vrouwen DSS laten winst in blessuretijd onnodig glippen
Anna van der Vlist in duel met twee tegenstandsters van Berkel.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Haarlem

DSS speelde zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen Berkel. Door de remise heeft DSS de eerste plek op de ranglijst moeten afstaan aan RCL.

Met het woest uitgetrokken shirt in de hand, vuur in de ogen en een verwrongen gelaat sprintte aanvoerder Jacintha Steinmetz na het laatste fluitsignaal zonder een woord te zeggen richting kleedkamer. De deur werd met een dreun dicht gesmeten. Even later voegde Genevieve Maartens het voorbeeld van haar captain. De hengsels van de deur bleven opnieuw net aan op hun plek. De woede van het duo was begrijpelijk. DSS had zojuist in blessuretijd de winst weggegeven tegen laagvlieger Berkel, terwijl een 5-0 overwinning niet overdreven zou zijn geweest. Ook coach Marelle Worm was van slag. ,,Hier word ik chagrijnig van.”

De eerste kans voor DSS kwam na negen minuten. Maartens stoof kansrijk het Berkelse strafschopgebied binnen, maar werd onderuit geschoffeld door een te laat ingrijpende tegenstander. Scheidsrechter Lyesen, die de hele wedstrijd over de as van het veld het spel op veertig meter afstand volgde, twijfelde even, floot toch en legde de bal vervolgens een meter buiten de zestien. Een onbegrijpelijke beslissing, waarvan er nog vele zouden volgen. De vrije trap leverde niets op.

Daarna ontpopte DSS zich als de betere ploeg. Achterin hadden de gastvrouwen het, met de terriërs Lune Miedema en Lisa Kremers voorop, goed op orde. Op het middenveld en voorin stond de creativiteit en aanvalsdrift van Cathy Olsthoorn, Anna van der Vlist, Roos van der Sluis en Maartens garant voor voldoende doelrijpe kansen. Het duurde toch even voordat de eerste treffer viel. De voorzet was van de pijlsnelle Maartens. Keeper Bianca Troost van Berkel liet de bal uit de handen vallen en Roos van der Sluis was er als de kippen bij om het leder over de doellijn te drukken: 1-0.

Na de thee regen de kansen voor DSS zich aaneen. Roos van der Sluis liet er vier onbenut, waarvan zij er een op de paal mikte. Van der Vlist schoot via de rechterhand van keeper Troost op de lat en even later, weer via de goalie, net over. Waarna de Berkelse rechtsbuiten Esmee van der Burg ruim in blessuretijd knap de gelijkmaker achter DSS-keeper Daniëla Bos knalde, die even later langs de lijn haar tranen de vrije loop liet.

,,Natuurlijk, dit doet pijn”, wist Worm na afloop. ,,We hadden het niet zover moeten laten komen.” Worm, die te kennen gaf dat zij het in haar eerste jaar erg naar haar zin heeft bij DSS, zag door het puntenverlies de doelstelling voor dit seizoen niet in gevaar komen. ,,We willen bij de eerste drie eindigen of een periodetitel pakken.”

DSS: Bos, T. van der Sluis, R. van der Sluis, Olsthoorn, Maartens, Steinmetz, Van der Vlist, Benacchio (79. Sewalt), Miedema, Kremers, De Boer (64. De Vries).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen