Speler van de week Stijn de Krijger van BSM onttrekt zich aan grauwe middenmoot

,,Er is veel strijd maar het voetbal is heel slecht”, zei rapporteur Cees Nuijens, die zijn vrouw voor de verandering had meegenomen. Die had het na een half uur al gezien en vertrok weer naar huis. Toch was er wel iemand opgevallen.

Nuijens zag Stijn de Krijger zich onttrekken aan de grauwe middenmoot. ,,Deze jongen kan nog voetballen. Hij krijgt ballen waar hij niets mee kan. Toch met zijn heupwerk en acties weet hij door te dringen en er wat van te maken. Stijn zou beter uit de verf komen als hij BSM verlaat en hoger gaat spelen”.

De 21-jarige voetballer zit echter voorlopig op zijn plek. ,,Allicht in de toekomst. Voor nu word ik hard van dit vechtvoetbal. De stap naar het volwassen voetbal is groot. Bij HFC heb ik tot O19 gespeeld en daarna een jaar in de zaterdag 1. Vervolgens heb ik gestudeerd in Singapore en nu dus BSM. Ik kom uit de buurt en speel met vrienden”, denkt De Krijger niet aan vertrekken.

Trainer Loorbach is ook blij met de keuze van De Krijger. ,,Er zijn wel bepaalde aspecten die verbeterd kunnen worden wil hij hogerop mee kunnen. Zijn rendement moet omhoog en met zijn kwaliteiten moet hij de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. Maar zijn techniek en traptechniek zijn goed. Voor BSM een aanwinst”.

Meer nieuws uit Sport Regionaal