Premium

Haarlem krijgt Jongerenraad: VWO-leerlingen buigen zich over serieuze problemen van de stad

Twee van de kersverse jongerenraadsleden: Iza Eerkens (17) van het Sancta en Bente Kooistra (15) van het ECL. Achter hen initiatiefnemers Priska Becking en Joris Obdam van de Antonius Gemeenschap. Op de achterste bank wethouder Jur Botter.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Haarlem krijgt een serieuze Jongerenraad. Ruim twintig leerlingen van het ECL en het Sancta Maria Lyceum bepalen volgende week woensdag in hun eerste debat in de raadszaal van het stadhuis waar zij het komende jaar hun tanden in gaan zetten: in de armoedeproblematiek, de situatie van jongeren in Haarlem, het klimaatvraagstuk of het thema immigratie en integratie.

De Jongerenraad is een initiatief van de Antonius Gemeenschap in Haarlem. ,,Wij wilden graag iets doen om jongeren te betrekken bij politiek en maatschappelijke vraagstukken’’, vertelt initiatiefnemer Joris Obdam. ,,Daar rolde al snel het idee van een Jongerenraad uit. Maar dan niet een die voor een speeltuintje in de eigen buurt gaat pleiten, maar een die met een echt groot thema aan de slag gaat, iets wat de hele stad aangaat.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.