Hoofddorpse Viviane Dumollard in finale Ouderen Songfestival, Jo Ann Edelenbos uit Haarlem en Heemstedenaar Paul Herber plaatsten zich eerder al

Viviane Dumollard.
Haarlem

Aan de grote finale van het Ouderen Songfestival, op zaterdag 7 december, doen drie artiesten uit Haarlem en omgeving mee.

Zondag plaatste Viviane Dumollard uit Hoofddorp zich in Heerenveen tijdens de derde prefinale voor het evenement in het beroemde Amsterdamse DeLaMar Theater.

Eerder was al duidelijk dat de Haarlemse Jo Ann Edelenbos en Paul Herber uit Heemstede hun opwachting mogen maken tijdens de ’grande finale’. Die eer is niet weggelegd voor Soewi Tuast uit Haarlem. Aan de prefinales gingen elf voorrondes vooraf, veelal in zorgcentra. Iedereen vanaf 55 jaar mag zich opgeven voor het speciale songfestival.

Vorig jaar stond Dumollard ook al in de finale van het Ouderen Songfestival. Op 7 december zal de Hoofddorpse opnieuw ’Emmenez-moi’ vertolken. Eerder werd het gezongen door beroemde chansonnier Charles Aznavour.

Etta James

Edelenbos bereikte de finale met ’At last’, dat dankzij Etta James lang geleden beroemd werd. Herber wil tijdens de finale met het lied ’Nearness of you’ laten horen wat hij vocaal allemaal kan.

De finale van de 28e editie van het Ouderen Songfestival heeft nog een ander regionaal tintje. De presentatie is namelijk, net als vorig jaar, in handen van entertainer Dolly Bellefleur. Zestien kandidaten strijden op 7 december tijdens de grande finale om de derde, tweede en eerste vakjury-prijs, om de Hans Martinusse Amsterdam-publieksprijs en om de internetprijs. De deelnemers worden begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest, dat onder leiding staat van pianist Kees van Zantwijk.

Voor de finale van het Ouderen Songfestival zijn nog kaarten te koop.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.