Hoofddorpse lobbyiste actief bij leden Europarlement

Isabella Hoppe.
Hoofddorp

Isabella Hoppe (19) uit Hoofddorp heeft van tientallen Europarlementariërs de belofte gekregen dat ze zich inzetten tegen extreme armoede en voorkombare ziektes wereldwijd. Hoppe is jeugdambassadeur van de organisatie One.

Samen met 28 andere ambassadeurs heeft Hoppe bijna een derde van de Europarlementariërs van verschillende aangesproken om hun strijd tegen armoede en ziekte onder de aandacht te brengen.

„Het was fantastisch om Europarlementariërs uit verschillende EU-landen te ontmoeten en hen te vertellen over onze zorgen rondom de inzet van de Europese Unie op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking”, zegt Hoppe. „Samen met mijn mede-jeugdambassadeurs uit zes verschillende EU-lidstaten hebben we discussies gevoerd én hard onderhandeld om het belang van ontwikkelingssamenwerking aan te tonen.”

Emily Wigens van One: „Onze jeugdambassadeurs hebben een duidelijk signaal afgegeven aan de Europarlementariërs. Nu is het aan hen om hun eigen EU-leiders te overtuigen dat ontwikkelingssamenwerking belangrijk is, zeker met het oog op de onderhandelingen rondom het lange termijn budget van de EU.”

One is actief om als onpartijdige organisatie het politieke bewustzijn te verhogen en politieke leiders onder druk te zetten in de strijd tegen armoede en ziektes als hiv/aids, malaria en tuberculose.

Hoppe trad vorig jaar aan als One-ambassadeur. Ze stelde toen ook op te gaan komen voor vrouwenrechten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.