Premium

DSS sluit weer aan bij grote middenmoot na zwaarbevochten zege bij Geel Wit ’20

DSS sluit weer aan bij grote middenmoot na zwaarbevochten zege bij Geel Wit ’20
DSS-aanvaller Stijn Heuvel springt als enige om de bal te koppen.
Haarlem

DSS klampte na de tweede zege op rij weer aan bij de rest van de brede middenmoot. De 1-3 zege bij Geel Wit ’20 was dus ook heel hard nodig.

De valste start van DSS aan het seizoen zal de formatie van trainer Illiass Akchich nog wel even blijven achtervolgen. Iedere misstap heeft meteen gevolgen, want WSV ’30 en RCH staan al vele stappen verder op het spelbord van de vierde klasse.

En dat is wel waar de ploeg ook dacht te staan qua selectie. Niet dat het spel in de eerste competitieduels goed was, maar de gemiste kansenregen en het daaropvolgende gelijkspel thuis tegen Knollendam hielp ook niet mee. Het is nog steeds het enige punt van Knollendam.

Akchich bleef rustig en na verschillende praatsessies na de mindere reeks werd het onderling vertrouwen in elkaar uitgesproken. ,,We hebben echt de hoop dat we na deze winst de weg omhoog hebben gevonden. Deze was van groot belang”, vertelde aanvoerder Wesley Tan na de slijtageslag.

Er zijn wel meerdere oorzaken aan te wijzen bij DSS. Ondanks de mooie 0-1 van spits Job van den Dries weet de aanvalsleider minder makkelijk het doel te vinden. Dan is daar de slepende blessure van spelmaker Max Henneman. Via zijn voeten wordt vaak het tempo van het spel bepaald. Stijn Heuvel is qua techniek en dribbels leuk om naar te kijken, maar het rendement van de linksbuiten is bedroevend. Weinig assists en weinig doelpunten.

Oog in oog met doelman Paul Leuverman schoot Heuvel hem ideaal in voor de keeper. Beetje halfhoog, makkelijk te pareren. Dat had de 1-3 moeten zijn, maar daardoor bleef het spannend.

Zo deed Geel Wit-middenvelder Ties Akkerman het vlak voor de rust beter. Prachtig met de binnenkant van de voet nam hij de bal zo dat doelman Jesse Kapitein kansloos was. De kruising omarmde de bal waardoor het 1-1 werd.

Waar Geel Wit in de openingsfase een goal afgekeurd zag worden, hadden Matthijs Westra en Barry Beugeling na de rust de 2-1 op de schoen en het hoofd. Kapitein en Danny Reinstra redden voor DSS.

Daarna kreeg DSS een aantal kansen. Tan was na een corner bij de eerste paal trefzeker. Geel wit kreeg het niet meer voor elkaar een echt offensief te ontwikkelen waarna Didier van de Bunte in eigen doel schoot na een inzet van invaller Daniel Hagen.

,,Ik heb een hele leuke wedstrijd gezien waarbij ik mijn twijfels had over de afgekeurde goal. Die wordt teruggelegd waardoor er van buitenspel geen sprake kan zijn”, keek Geel Wit-trainer Radjin de Haan terug. ,,We hebben te maken met mindere resultaten, maar moeten roeien met de riemen die we hebben. Dat komt wel weer goed.”

Geel Wit: Leuverman; Mentjox (85. Heeremans), Watervoort, Gerritsen, Rabenberg; Akkerman, Ettarfour (58. Van de Bunte), Knol, Van Ree; Westra, Beugeling.

DSS: Kapitein; Rienstra, Duppen, Van den Oetelaar, Groen; Tan, Jennekens (69. Pel), Tuncer (56. Hagen); Heuvel, Van den Dries, Brandsma (46. Van der Vuurst).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen