ANWB: mijd snelwegen zuidkant Amsterdam

© Foto ANP
Amsterdam

De werkzaamheden aan de Amsterdamse Zuidas leiden vrijdagmiddag tot lange files op de omliggende wegen. Schiphol heeft zijn bezoekers aangeraden de trein te nemen.

De A10 Zuid in de richting van Utrecht is sinds donderdagavond dicht vanwege ingrijpende werkzaamheden ter hoogte van station Amsterdam Zuid, en daardoor loopt het verkeer ten zuiden van de stad vast, meldt de ANWB. Daardoor is het op omleidingswegen in de Haarlemmermeer en richting Haarlem, zoals de A9, A4 en A5, volgens een woordvoerster "doffe ellende". Vooral op de A9 en de A4 bij Schiphol is de situatie problematisch. Omdat de A4 tussen knooppunten Badhoevedorp en De Nieuwe Meer is afgesloten, moet het verkeer via de A5 richting Haarlem. Door de regen gaat de snelheid nog meer omlaag.

De extra reistijd loopt hier en daar op tot een uur. De ANWB verwacht dat het nog drukker wordt en adviseert weggebruikers de zuidkant van de hoofdstad te mijden.

Ook de N-wegen lopen inmiddels vast, omdat het verkeer via alle mogelijke uitwegen weg probeert te komen. In totaal staat er rondom Amsterdam zo'n 150 kilometer file.

Vooraf kregen automobilisten al het dringende advies de snelweg A10 Zuid indien mogelijk te vermijden en werd forenzen gevraagd thuis of elders te werken. Ook tijdens de ochtendspits was het druk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het lijkt er niet op dat de drukte snel afneemt: omstreeks half zeven ’s avonds stond het nog steeds akelig vol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.