Van Maerlantlaan in Driehuis krijgt geen zoutstrooiwagens meer langs bij gladheid

Van Maerlantlaan.
© Cyclomedia
Driehuis

De gemeente heeft de zoutstrooiroutes voor het komende winterseizoen iets veranderd. Op de Van Maerlantlaan in Driehuis wordt bij gladheid niet meer gestrooid.

Dit staat in het gladheidbestrijdingsplan voor de winter van 2019-2010. Het hangt van de verkeersfunctie van de weg af of er gestrooid wordt of niet. Drukke, doorgaande wegen zitten standaard in de strooiroute.

De Van Maerlantlaan valt dus af, maar op twee andere plekken wordt juist voortaan wel gestrooid. Die zijn aan de route toegevoegd, die zoutwagens van HVC rijden als het sneeuwt of ijzelt.

De nieuwe aansluiting bij het Van Poptaplantsoen en de Zuiderkruisstraat (beide IJmuiden) krijgen bij gladheid een strooiwagen op bezoek. De Zuiderkruisstraat vooral vanwege de fietsroute naar het Tender College.

Strooiregiem

Wensen van bewoners worden jaarlijks meegenomen bij het bepalen van de nieuwe strooiroutes. Zo is vorig jaar de Westlaan in Velserbroek aan het strooiregime toegevoegd. Het college van b en w meldt echter dat meldingen van bewoners voor de komende winter niet hebben geleid tot aanpassen van de routes.

De meldingen gingen bij de laatste vorstperiode vooral over woonstraten en 30-kilometerzones. Daar wordt doorgaans niet gestrooid.

De CDA-fractie stelde begin dit jaar dat er meer gestrooid moet worden in de buurt van scholen en verzorgingshuizen. Wethouder Diepstraten meldde toen dat hij dat niet van plan was; doorgaande wegen gaan voor en gladheidsbestrijding kost geld.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.