Haarlemse horeca in race voor de Nederlandse Horeca Prijzen

Haarlem

Een groot aantal Haarlemse horecazaken is in de race voor de Nederlandse Horeca Prijzen. Het gaat om horecagelegenheden die volgens hun gasten in hun eigen stad een titel verdienen.

Inmiddels zijn er landelijk al 30.000 stemmen uitgebracht bij deze verkiezing die is georganiseerd door de Vote Company, Horeca Netwerk, Gastronomie, Horeca Vizier, Studio’s Aalsmeer en de DJ’s van Radio 538. De organisatie komt nu met een tussenstand voor deze ’felbegeerde awards’.

Er kan worden gestemd in zes categorieën. Bij het stemmen mogen de gasten van de deelnemende horecagelegenheden cijfers geven voor de prijs/kwaliteitverhouding en klantvriendelijkheid. In de categorie café gaat in Haarlem café Koops aan de Damstraat aan de leiding, gevolgd door Bugsy’s in de Smedestraat. Bij de restaurants gaat op dit moment de Kloosterkeuken in de Hagestraat aan kop, gevolgd door Dijkers in de Warmoesstraat. Koffieduss aan de Schotersingel staat bovenaan bij de koffiezaken, gevolgd door Native Haarlem in de Breestraat.

Bij de lunchrooms gooit Hofje Zonder Zorgen in de Grote Houtstraat hoge ogen, evenals Fons Hof in de Amsterdamstraat. Bij cafetaria’s leidt De Vlaamsche Reus in de Nieuwstraat, de Febo in de Paul Krugerstraat staat op twee. Als het om sportkantines gaat moet Kenamju aan de Parklaan het clubhuis van Onze Gezellen in Haarlem-Noord nog voor laten gaan.

Er kan nog tot en met 25 november worden gestemd via www.horecaprijzen.nl. Stemmers mogen maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen op hun favoriete horecagelegenheden. ,,De campagnes zijn in volle gang en de acties, berichten en video’s die wij voorbij zien komen zijn overweldigend’’, aldus Niels Groot van Vote Company.

Tot het einde van de stemperiode zal er wekelijks een tussenstand worden gepubliceerd op www.horecaprijzen.nl. Horecaondernemers in Haarlem kunnen zich nu nog gratis aanmelden voor de verkiezing via dezelfde website.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.