Premium

Jeugdfoto’s in nieuwste uitgave oorlogsboekje van Greet Cudovan

Rietje Dobber-Holthaus heeft een Brit in haar poëziealbum laten schrijven. Die wist niet wat hij ermee moest en heeft maar zijn adres erin geschreven.
Wijk aan Zee

Greet Cudovan uit Wijk aan Zee heeft de oorlogsverhalen van haar dorpsgenoten gebundeld in het boekje ’Proclamatie 1945 Wijk aan Zee 2020’. Het eerste exemplaar wordt donderdagavond bij het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland aangeboden aan de Beverwijkse wethouder Brigitte van den Berg. Zij schreef het voorwoord.

Het is de derde uitgave. „Ik ben er al vijftien jaar mee bezig. We hebben er een hoofdstuk aan toegevoegd over de mobilisatie. Dat zijn vijf verhalen van Wijk aan Zeeërs, eentje komt uit Velsen-Noord maar woont nu ook in Wijk aan Zee. Deze verhalen zijn er de laatste vijf jaar bij gekomen. Het boekje was incompleet. Er staan ook kinderfoto’s in van de geïnterviewden. Voor kinderen gaat het meer leven als ze zien dat deze mensen in de oorlog ook kind waren. Donderdag zijn er ook enkele Wijk aan Zeeërs bij die een jeugdfoto hebben ingeleverd.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.