Logisch verlies Bloemendaal

Jeroen Visser: ,,We zijn zeker niet weggespeeld.”© Archieffoto United Photos

Jan Warmerdam
Den Bosch

Bloemendaal verloor in en van Den Bosch met 3-0. Ondanks de nederlaag handhaaft de ploeg van coach Jeroen Visser zich in het linkerrijtje van de hoofdklasse. Bloemendaal staat gedeeld vijfde.

Al na zeven minuten stond het 2-0 voor Den Bosch, dat ook dit seizoen een gooi doet naar het kampioenschap. De eerste strafcorner van de gastvrouwen zeilde in het Bloemendaalse doel, even later leverde een frommelgoal de dubbele achterstand op voor ’Damus’. Waarmee Bloemendaal de resterende tijd achter de feiten aanliep, maar dat naar behoren deed. Enkele kleine kansen en strafcorners leverden evenwel niet de gewenste eretreffer op. Pas in het laatste kwart lukte het Den Bosch wel om nog een keer raak te schieten.

,,We moeten eerlijk en realistisch zijn”, analyseerde Visser na afloop. ,,Als wij tien keer tegen Den Bosch spelen, verliezen we negen en een half keer. Die ploeg, zo ook de hele club, ademt alleen maar hockey en er lopen internationals rond die acht tot tien keer per week trainen. Zij zijn daardoor steeds net iets sneller en steviger in de duels. Daarmee staan wij al op achterstand voordat de wedstrijd begint. Toch hebben we ons prima geweerd, hebben we zeker mee gehockeyd en zijn we zeker niet weggespeeld. Daarover kunnen we heel tevreden zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal