’Voetballend zijn we niet de mindere’

Haarlem

Na het eerste duel van tweedeklasser Schoten was trainer Gidon Reinders Folmer, bezig aan zijn eerste volledige seizoen, zeer goedgehumeurd. Een overwinning, progressie ten opzichte van vorig seizoen en een verhoogde teamgeest.

Maar vier duels later blijkt dat ook de enige zege tot nu toe. Zelfs de enige drie punten. Schoten staat daardoor onderin de middenmoot met die drie punten uit vier duels. Zondag is in eigen huis IVV de tegenstander, een ploeg die de afgelopen twee seizoenen promoveerde van de vierde naar de tweede klasse. IVV verloor wel Dave Hertog, de productieve spits die naar Pancratius vertrok, maar vergaarde zes punten in de eerste vier duels.

„We moeten wel echt snel punten gaan pakken”, geeft Reinders Folmers aan.

Een herhaling van vorig jaar onder leiding van Tom Jacob wil men in de gelederen van de Haarlemse vereniging niet nog een keer hebben. Toen werden er ook te weinig punten gepakt. „Eigenlijk speelden we alleen het derde duel niet goed. Die andere twee ploegen hadden we echt kunnen hebben. Dan moet die bal ook net even goed vallen. Alleen moet je dat ook niet te vaak zeggen. Voetballend doen we voor weinig ploegen onder, maar het valt en staat met de punten.”

Reinders Folmers zit eindelijk in de luxe positie dat de trainer uit een fitte groep spelers kan selecteren. „Dat is wat je wilt als trainer. Die situatie heb ik vanaf de voorbereiding nog niet meegemaakt. Ook dit seizoen kon ik nog geen duel hetzelfde elftal opstellen.”

Cees Nuijnes staat als rapporteur langs de lijn.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen