Rover boos over werkzaamheden tussen Haarlem en Leiden: vrijdag opeens geen intercity’s

haarlem

Reizigers werden vrijdagochtend overvallen door het uitvallen van de Intercitytreinen tussen Den Haag-Leiden-Haarlem-Amsterdam. Reizigersorganisatie Rover is woedend.

Juist nu NS en Prorail beterschap hadden beloofd na de chaos rond de werkzaamheden dit voorjaar bij Leiden, ging het vrijdag dus mis.

De meeste reizigers waren niet op de hoogte van de werkzaamheden. Vrijdagochtend verscheen onder de noemer storing alleen het bericht: ’Tussen Haarlem en Den Haag Centraal rijden er minder treinen door werkzaamheden’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat de gevolgen waren van die werkzaamheden was niet verteld. „Vrijdagochtend bleek onverwachts dat de Intercity tussen Haarlem en Den Haag Centraal de hele dag niet rijdt. De sprinter van Haarlem naar Den Haag rijdt niet verder dan Leiden. Veel reizigers melden aan Rover dat zij onverwacht worden geconfronteerd met uitgevallen treinen of afwijkende vertrektijden”, laat Rover weten. NS en Prorail benadrukken dat er wel sprinters reden, zodat de extra reistijd maximaal een kwartier was richting Leiden.

De dit weekeinde zijn er ook werkzaamheden. Zaterdag en zondag rijden helemaal geen treinen rijden tussen Amsterdam en Haarlem. Richting Leiden gaan er minder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.