Snelle treffer Kharchouch voldoende voor zege Telstar

Velsen-Zuid

Veel kansen kreeg Telstar vrijdagavond niet tegen Almere City FC. Maar de eerste de beste mogelijkheid werd wel door Reda Kharchouch na vijftig seconden binnen geknald. Het bleek na twee helften en maar liefst zes minuten extra tijd voldoende voor de 1-0 overwinning.

In de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen kende Telstar een droomstart. Binnen een minuut prijkte immers de voorsprong op het scorebord. Kharchouch kreeg de bal bij de middenlijn mee en stoomde ongehinderd op naar het doel van de tegenstander. Met een kiezelharde knal liet hij doelman Joshua Smits volstrekt kansloos.

Het bleek het enige wapenfeit van de Velsenaren in de eerste helft al claimde Kharchouch vijf minuten voor rust nog wel een strafschop nadat hij de bal tegen een verdediger had aangeschoten. Scheidsrechter Gerrets wilde er niet aan.

Almere kende twee voor Telstar gevaarlijke momenten. Maar doelman Anthony Swolfs voorkwam met goede acties de gelijkmaker. Telstar werd in het begin van de tweede helft flink achteruit gedrukt. Het leek een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. Er was soms flink wat kunst en vliegwerk voor nodig maar de Velsenaren hielden stand. Overigens had de thuisploeg zich het na 65 minuten een stuk makkelijker gemaakt als Gilmour de bal in vrije positie niet hoog over had geschoten maar tussen de touwen. Het maakte uiteindelijk niet uit want de treffer na vijftig tellen bleek voldoende voor drie punten. Ook nadat er maar liefst zes minuten extra waren gespeeld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal