Bloemendaal stuit op Surbiton in Final8 EHL

Bloemendaal en Kampong spelen allebei in de Final8 van de EHL.
© Archieffoto United Photos/Koen Suyk
Bloemendaal

Tijdens het paasweekeinde 2020, 10 tot en met 13 april, staat de final8 van de Euro Hockey League gepland. Bloemendaal begint het finaleweekeinde tegen Surbiton. Overigens is nog niet bekend waar de eindronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi wordt gehouden.

Vrijdag was de loting van de laatste acht ploegen. Bloemendaal had zich als landskampioen automatisch geplaatst voor de eindronde. Vorig jaar ontbrak de formatie in het Europese clubtoernooi.

Surbiton schaarde zich bij de laatste acht door onlangs in het kwalificatietoernooi in Barcelona te winnen van Real Club de Polo (5-2) en Dinamo Kazan (4-1).

Als de ploeg van coach Michel van den Heuvel van Surbiton wint wacht vervolgens de winnaar van de tweestrijd tussen Kampong uit Utrecht en de Belgische landskampioen Royal Leopold. Kampong kwam bij de laatste acht ploegen door te winnen van HC Minsk (8-1) en Herakles (6-0).

Aan de andere kant van het speelschema zitten onder andere drie Duitse ploegen. Kampioen Uhlenhorst Mülheim treft Rot-Weiss Köln terwijl Mannheimer HC speelt tegen Egara, dat kampioen van Spanje werd.

Het is dus nog niet bekend waar de eindronde gespeeld gaat worden. Dat wordt in een later stadium bekend gemaakt. Het is wel de bedoeling dat het dezelfde locatie is als waar ook de finales van de EHL voor vrouwen wordt afgewerkt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal