DIOS schrapt compleet programma om overlijden hoofdtrainer Dave Lange

Dave Lange.
© Archieffoto
Nieuw-Vennep

In verband met het plotseling overlijden van hoofdtrainer Dave Lange heeft het bestuur van voetbalclub DIOS besloten alle wedstrijden voor aankomend weekeinde te schrappen. Lange (48) overleed tijdens een mountainbiketocht.

Lange was een clubman pur sang bij de vereniging uit Nieuw-Vennep. Hij speelde veertien jaar in het eerste team en was de laatste jaren succesvol als trainer van het eerste elftal. Afgelopen seizoen promoveerde hij met de ploeg voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de tweede klasse. DIOS zou dit weekeinde de regionale tweestrijd tegen Pancratius spelen, maar ook dat duel is van het programma gehaald.

Na het bekend worden van het overlijden van Lange werden bij DIOS ook meteen alle trainingen van deze week afgeblazen. Op de site van de club staat te lezen dat het bestuur de komende dagen iedereen zal informeren op welke wijze aandacht aan dit grote verlies wordt besteed. Ook zal er nog gesproken worden met de selectie over hoe dit te verwerken. Lange laat een vrouw, een zoon en dochter na.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen