Dave Hertog scoort drie maal voor Pancratius, Hillegom aan kop

Badhoevedorp

Pancratius (2B) en Hillegom (2C) zijn trotse koplopers in hun klasse. Pancratius won met 3-2 van Hooglanderveen en Hillegom pakte de volle buit bij Altior (1-2).

Hillegom moest vol aan de bak bij Altior, kwam op achterstand maar boog het na de rust in zeven minuten om. Jeroen Dedel en Aidan Ryan beslisten het duel meteen na de rust. ,,Ik geloof dat we wel vijf opgelegde kansen kregen in de eerste helft. De doelman was alleen erg goed bij de tegenstander”, keek Hillegom-trainer Ron Bouman tevreden terug.

Pancratius boekte de vierde zege in vier duels. De grote man aan Badhoevedorpse zijde was spits Dave Hertog die tweemaal een achterstand ongedaan maakte. Ook de winnende treffer kwam op naam van de van IVV overgekomen aanvaller.

,,Als ik de eerste met de tweede helft vergelijk, hebben we het goed gedaan”, lichtte trainer Danny Hijzelendoorn toe. ,,Voor de rust speelden we tegen ons zelf.”

HBC is geen koploper maar boekte wel derde ruime zege op rij. Bij DWS vertrokken de Heemstedenaren met een 1-4 zege.

,,Ik heb genoten”, sprak trainer Jasper Ketting zijn lof uit voor zijn ploeg. ,,We hebben het duel volwassen uitgespeeld.”

Lucas Verstraten en Niel van Hooff zetten HBC op een voorsprong. Na de rust werd het even lastig voor HBC, want DWS maakte 1-2 en zette aan voor een offensief. Sven Wierda besliste de wedstrijd. Mark Mul maakte de vierde goal.

DIOS wacht nog steeds op de eerste zege. Bij Theole werd het in de slotminuten 3-2. De Nieuw-Vennepers bogen een 1-0 achterstand om via een rake kopbal van Jeffrey Hoefkens en een goal van Mike Degenaars. In de slotfase ging het alsnog mis door de late tegentreffer. DIOS haalde één punt uit de eerste vier duels.

Schoten leed de derde nederlaag op rij. West Frisia won met 2-1 en drukte Schoten verder in de zorgen.

Na een matige start aan het duel kwam Schoten steeds beter in de wedstrijd. Een defensieve fout leidde de 1-0 in waarna Sjoerd Auwerda vanaf de stip op gelijke hoogte kwam.

Auwerda had de kans om de 1-2 binnen te schieten maar faalde in de afronding. Vier minuten voor tijd pakte de thuisploeg de drie punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal