Premium

Geluksvogels aan Velserbroekse Floraronde winnen mooie loterijprijzen

Geluksvogels aan Velserbroekse Floraronde winnen mooie loterijprijzen
Winnaars Inez(l.), Manon, Nel en John.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Velserbroek

En dan staat Gaston Starreveld van de Postcode Loterij ineens aan je deur. Het overkwam woensdag tientallen bewoners met postcode 1991 HK aan de Velserbroekse Floraronde.

In zijn hand had de bekende loterijman enveloppen met inhoud: prijzen die opliepen van 12.500 tot 50.000 euro per huishouden.

Bewoonster Manon Post is een van de gelukkigen: ze won 25.000 euro. En weet ook al waar de gewonnen prijs aan besteed wordt: ,,Voor onze nieuwe dakkapel. Het komt mooi uit, want die zat al in de planning.”

Ze vertelt dat ze woensdag totaal verrast was: ,,We hebben nog nooit wat gewonnen en dan ineens dit bedrag. Echt bijzonder.”

Bewoner John Mantjes won 12.500 euro. ,,Buurvrouw Manon kwam bij mij aan de deur. Ze was ’s middags gebeld, vertelde ze. Of ik ook wat gewonnen had.”

Balen

Dat zorgde voor een aanvankelijk wat ongemakkelijk gevoel, vertelt hij. ,,Ik was dus niet gebeld en baalde best wel. Ik vermoedde dat ik niks had. Moet je nagaan: valt een keer die straatprijs in jouw straat, sta je nog met lege handen.”

Maar dat was dus niet het geval: ,,Nee, uiteindelijk werd er ook bij mij aangebeld door Gaston. Of ik mee wilde lopen naar het plein voor mijn huis, waar nog meer buren stonden.” Lacht: ,, Het werd een mooi toneelstukje daar. We moesten allemaal juichen en joelen voor de draaiende camera’s.”

Of hij al een bestemming weet? ,,Ik weet het nog niet, misschien iets in het huis, zonnepanelen of zo. Er gaat ook nog ruim dertig procent belasting af. Kijken wat er overblijft.”

Inez Hoogeland werd met haar echtgenoot woensdag ’opper-geluksvogel’: aan hen werd een prijs van maar liefst 50.000 euro uitgereikt. ,,Het moet nog steeds een beetje bij me landen”, zegt de Velserbroekse enigszins beduusd. ,,Maar we gaan het goed besteden. Waarschijnlijk wordt het een reis naar Australië en mijn man wil graag een motor.”

En nu? Stoppen maar, in de wetenschap dat de kans dat er nog een keer een straatprijs aan de Floraronde valt vrijwel nihil is? ,,Nee hoor”, zegt Nel Bijlsma, winnaar van 25.000 euro. ,,Het is voor het goede doel en ik vind een stroopwafelprijs ook leuk.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.