Kamerlid Wybren van Haga mag invalide huurder uit Haarlemse woning zetten

Haarlem

Kamerlid Wybren van Haga heeft een kort geding tegen een huurder gewonnen. Deze moet binnen acht dagen zijn woning verlaten.

De huurder, een invalide man van 62, huurde twee jaar gelden een van de hofjeswoningen van Van Haga in Haarlem. Hij tekende toen een huurcontract voor twee jaar. De huurder verkeerde in de veronderstelling dat die termijn verlengd zou worden als hij de huur netjes zou betalen. Dat zou Van Haga hem persoonlijk hebben toegezegd.

Hij kreeg het echter aan de stok met de beheerder van Sjopperdepop, het verhuurbedrijf van Van Haga. Die verweet hem een ondankbare huurder te zijn en zegde de huur op.

Advocaat Bastien Eblé bepleitte vorige week in kort geding dat huisuitzetting dramatische gevolgen zou hebben voor zijn client, omdat de man nergens heen kan.

De rechter oordeelde woensdag dat een mondelinge toezegging van Van Haga om de huur voort te zetten niet bewezen kan worden. De persoonlijke omstandigheden van de huurder tellen niet mee omdat het tijdelijke huurcontract rechtsgeldig is.

Het Kamerlid toonde zich tijdens het Kort Geding verbolgen dat de huurder gedreigd zou hebben de pers in te schakelen. Hij beoordeelde dat als chantage en zei toen te overwegen daarvan aangifte te gaan doen.

Lees ook: Bewoners Essenhof in Haarlem willen uitzetting buurman voorkomen met Bejaarden Actie Front

Lees ook: Angst in Haarlems Essenhofje: spanningen lopen op tussen bewoners en verhuurder Sjopperdepop

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.