Premium

Andries Jonker laakt mentaliteit van Telstar na 4-1 nederlaag bij FC Eindhoven: ’Het was gemakzuchtig’

Andries Jonker laakt mentaliteit van Telstar na 4-1 nederlaag bij FC Eindhoven: ’Het was gemakzuchtig’
Eindhoven

Waar de nederlaag van vorige week tegen FC Volendam te wijten was aan te weinig creativiteit, ging Telstar vrijdag door een gebrek aan mentaliteit onderuit. FC Eindhoven won eenvoudig met 4-1.

Het stoom kwam bijna uit de oren van aanvoerder Frank Korpershoek na de forse nederlaag. ,,Het was gewoon slap vandaag. De wil was er niet.

Te veel jongens zaten niet in de wedstrijd. Het was een gebrek aan mentaliteit. Deze jonge spelers hebben allemaal al verschrikkelijk veel talent, maar ze moeten ook leren dat er meer bij komt kijken bij voetbal op dit niveau.”

Telstar stond bij rust al met 2-0 achter en de wedstrijd leek gespeeld. Toch had het anders kunnen lopen. Het was een prachtige aanval waaruit Glynor Plet na een kwartier de score had moeten openen. Shaquill Sno stuurde Sparta-huurling Elayis Tavsan diep.

Na een mooie dribbel had hij de bal voorgegeven op Plet, die kreeg zijn hoofd net niet goed tegen de bal waardoor de megakans onbenut bleef.

Gemakzuchtig

Het was het wat-als-moment van de wedstrijd. Want had die bal gezeten dan was de wedstrijd ongetwijfeld anders verlopen. Twintig minuutjes later stond Telstar 2-0 achter. ,,Maar die gemiste kans vind ik helemaal niet zo erg”, reageerde trainer Andries Jonker.

,,Ik wil gewoon dat we ons helemaal kapot vechten. Vanaf de eerste minuut tot de laatste. Dat was niet zo. Het was gemakzuchtig. We hebben de hele week besproken hoe FC Eindhoven zou spelen. Dat kwam ook precies uit, en toch sta je dan met 2-0 achter. Dat we hier tegen Eindhoven zo onderuit gaan, dat mag gewoon niet gebeuren. Bij NEC verloren we met 4-2, maar daar kon ik veel beter mee omgaan. Toen had ik wel het Telstar gezien waar ik voor sta.”

In de rust greep Jonker in door Reda Kharchouch naar de kant te halen. De spits had het als linksbuiten erg lastig. Met Rashaan Fernandes op links begon Telstar nog goed aan de tweede helft. Elayis Tavsan versierde een strafschop.

Senne Lynen liet zich door de wild met zijn arm zwaaiende doelman Ruud Swinkels uit zijn concentratie halen en miste. Daarna zakte de spirit snel weg en maakte Samy Bourard de 3-0. Berenstein tekende met een van richting veranderd schot nog voor de 3-1, waarna Collin Seedorf de eindstand op 4-1 bepaalde.

Van een straftraining zal geen sprake zijn, zo gaf Jonker aan. ,,Maar hier is het laatste woord niet over gesproken. Ik zag dinsdag al dat er gemakzucht insloop. Dat heb ik toen aangegeven, maar blijkbaar heeft het niet geholpen.”

FC Eindhoven-Telstar 4-1

32. Bourard 1-0, 42. Sleegers 2-0, 54. Bourard 3-0, 74. Berenstein 3-1, 82. Seedorf 4-1

FC Eindhoven Swinkels; Seedorf Peijnenburg, Biemans, Izdes; Bouard, Essikal,De Rooij; Lopes (76. Daniëls), Cicilia, Sleegers.

Telstar Swolfs; Sno, Benamar, Korpershoek, Berenstein; Gilmour, McGuane, Lynen (63. Van Doorm); Tavsan (78. Bronkhorst) , Plet, Kharchouch (46. Fernandes).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen