Premium

Huize van Wely gaat zijn exclusieve lekkernijen ook in Haarlem verkopen

Huize van Wely gaat zijn exclusieve lekkernijen ook in Haarlem verkopen
Robin Hoedjes, de meesterchef van Huize van Wely, aan het werk.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Haarlem

De bekende patissier, chocolatier en glacier Huize van Wely komt naar Haarlem. Het van oorsprong Noordwijkse bedrijf opent een winkel in de Zijlstraat.

Huize van Wely is een zeer exclusieve banket-, chocolade- en ijsmaker. Het bijna honderd jaar oude bedrijf - in 1922 werd in Noordwijk de eerste winkel geopend - heeft in de loop der jaren diverse prijzen gewonnen. Veel Nederlandse toppatissiers leerden bij Van Wely het vak of liepen er stage in het begin van hun carrière. Robin Hoedjes, meesterchef van Huize van Wely, won in 2015 de Dutch Pastry Award, waarmee hij zich toen de beste patissier van Nederland mocht noemen.

Haarlem wordt de vijfde vestiging van Huize van Wely in Nederland. Naast de zaak in thuisbasis Noordwijk heeft het bedrijf ook een winkel aan de Zandvoortselaan in Heemstede en in de Beethovenstraat en aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Daarnaast zijn er twee vestigingen in Jakarta in Indonesië.

Volgens Gerrie Zandvliet, vestigingsmanager van de winkel in de Beethovenstraat en salesmanager van Huize van Wely, is Haarlem ’een logische plek’ voor de volgende winkel. ,,We willen groeien, maar nemen daar de tijd voor. Omdat onze producten dagvers zijn en in Noordwijk worden gemaakt, is het belangrijk dat nieuwe vestigingen redelijk dicht bij het moederbedrijf liggen. Haarlem is een stad bij ons past.’’

De winkelruimte aan de Zijlstraat 95 - niet ver van het stadhuis - wordt momenteel voorbereid op de komst van Van Wely. ,,De afgelopen weken is er vooral gesloopt, nu gaan we opbouwen en inrichten. De planning is dat we begin november opengaan’’, zegt Zandvliet. Een officiële, feestelijke opening is later die maand.

Volgens de salesmanager wordt Haarlem de eerste winkel die in de nieuwe huisstijl wordt uitgevoerd. ,,We slaan een nieuwe weg in en willen een wat modernere, meer open uitstraling. Zo nemen we afscheid van het bekende zwart met goud en gaan voor zwart en wit met gouden logo.’’

De winkel in de Zijlstraat krijgt ook een ijsvitrine waar liefhebbers negen maanden in het jaar terecht kunnen. Verder komt er in de winkel een bescheiden zithoek waar koffie en thee met een Huize van Wely-lekkernij kan worden gebruikt. ,,Dat worden acht of maximaal tien stoelen. Reserveren zal waarschijnlijk nodig zijn’’, aldus Zandvliet.

De salesmanager zegt - uiteraard - dat ’alles wat Huize van Wely maakt’ erg lekker is, maar gevraagd naar een product dat iedereen minstens een keer geproefd moet hebben, noemt hij de ’badchocolade’. ,,Chocolade met krokant geroosterde hazelnoten. Dat is waar het bijna honderd jaar geleden allemaal mee begon. En het is nog steeds een bestseller. De naam badchocolade komt van badplaats Noordwijk.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.