Premium

Strafcorners brengen Bloemendaal zege in doelpuntrijkduel

Strafcorners brengen Bloemendaal zege in doelpuntrijkduel
Tim Swaen verzilverde twee strafcorners.
© Archieffoto
Amsterdam

Na de eclatante 6-0 zege afgelopen zondag in de eerste competitiewedstrijd tegen Hurley, schoof Bloemendaal vrijdagavond ook Pinoké opzij. In het Amsterdamse Bos won de ploeg van coach Michel van den Heuvel na een uitermate boeiend en spannend duel met 4-5. Opvallend: Bloemendaal ging uitermate effectief om met de strafcorners die het kreeg.

Beide ploegen vlogen er vanaf de eerste minuut vol in. Het tempo lag adembenemend hoog en het spel golfde heen en weer. Net op het moment dat de thuisploeg een licht veldoverwicht leek te krijgen en Bloemendaal beetje bij beetje achteruit moest, onderschepte Glenn Schuurman op het middenveld de bal.

De pass op Florian Fuchs was prima en de balvirtuoos stoof de cirkel in en vond vervolgens een Amsterdams voetje. Tim Swaen sloeg de strafcorner, met een beetje geluk, binnen.

Tien minuten later stond Bloemendaal plotseling met 2-1 achter. Twee razendsnelle aanvallen over de vleugels van Pinoké leverden evenzoveel treffers op van Matis Papa. Hierna had Bloemendaal het vooral moeilijk om de eigen spitsen, Roel Bovendeert, Thierry Brinkman en Fuchs, te bereiken.

De tweede strafcorner, die Bloemendaal kreeg terwijl twee Pinoké-spelers met een groene kaart aan de kant zaten, leverde evenwel de gelijkmaker op. Dit keer pushte Jasper Brinkman hard raak: 2-2, tevens de ruststand.

Na de thee bleef de confrontatie bijzonder boeien en spannend. Bij Pinoké ging het gas er wel een beetje vanaf; de intensieve eerste helft had zichtbaar kracht gekost. Bloemendaal bouwde met uitgekiend positiespel aan een overwicht en kreeg de beloning opnieuw uit een strafcorner. Dit keer waren de felicitaties weer voor Tim Swaen: 2-3.

Vier minuten later kwam de thuisploeg zomaar weer langszij. Na een door Bloemendaal fel betwiste strafcorner bleef de bal in de cirkel van de gasten dwarrelen. Pepijn Scheen bedacht zich geen moment en sloeg hard raak.

De 3-4 was een Bloemendaal-treffer uit het boekje en het enige velddoelpunt van de Musschen. Floris Wortelboer onderbrak een Amsterdamse aanval. De pass op Sander ’t Hart was op de millimeter nauwkeurig, diens voortzetting richting Thierry Brinkman eveneens.

Met een sliding veegde de aalgladde Bloemendaalse aanvaller de bal het vijandelijke doel in. Waarna Jasper Brinkman de zesde Bloemendaalse strafcorner binnen jaste en Pinoké nog één keer de aansluiting vond via Marlon Landbrug. Maar verder liet Bloemendaal het niet komen, waarmee de zwaarbevochten 4-5 zege een feit was.

,,Het was een geweldige wedstrijd waarin wij prima speelden en verdienden te winnen”, analyseerde een Pinoké-fan op het terras de wedstrijd richting een Bloemendaalse toeschouwer. ,,Maar jullie maakten goed gebruik van de strafcorner, vier uit zeven.”

De repliek kwam snel. ,,Inderdaad, het was een fantastische pot waarin wij ook lekker bezig waren en jullie mooie velddoelpunten scoorden. Drie uit vier.”

Zondag staat voor de mannen van Bloemendaal al weer de volgende ontmoeting op het progamma. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Kampong dat na twee duels ook zes punten heeft verzameld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen