Premium

’Bloemendaal is een geduchte tegenstander’ weet Alliance trainer Martin van Leuven

’Bloemendaal is een geduchte tegenstander’ weet Alliance trainer Martin van Leuven
Haarlem

Vorig seizoen noemde Martin van Leuven de wedstrijd tussen Alliance’22 en Bloemendaal (2-1) hotsknotsbegonia voetbal. ,,De gelukkigste won, maar het duel verdiende geen winnaar. Bloemendaal was niet in grootste vorm en ging later punten pakken”, kan de trainer van de Haarlemmers zich herinneren. Zondag staan beide ploegen weer tegenover elkaar.

,,Bloemendaal is een geduchte tegenstander en heeft goede resultaten behaald in de voorbereiding. Wij zijn in de breedte sterker geworden en zitten nu niet in de Amsterdamse poule. Het voetbal is in West II minder. Allebei kunnen we in de top vier eindigen”, zegt Van Leuven.

Tim Joon weet nog niet waar Bloemendaal staat. Alle oefenwedstrijden werden ruim gewonnen en in de beker werd HYS met 17-0 en Geel Wit met 0-7 verslagen. ,,Het is afwachten, we hebben alleen lichte tegenstand gehad. Alliance is toch van een ander type en het is lastig daar op een klein verschrikkelijk veld maar dat mag geen excuus zijn”, aldus Joon. De trainer verwacht veel van Koen Beeren, die is overgekomen van Koninklike HFC. ,,Dat is een speler die het verschil kan maken als hij zin heeft.”

Bij Bloemendaal is iedereen fit, Alliance’22 mist Casama de Wit en Kamil Golanksi. ,,Twee jongens die we normaal goed kunnen gebruiken maar we zullen even sterk zijn. De individuele klasse bepaalt de winnaar.”

Cees Nuijens is rapporteur bij de eerste wedstrijd van de week van het nieuwe voetbalseizoen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen