Premium

Hoop op behoud groenstrook bij bouw van woningen in Haarlem-Noord

Hoop op behoud groenstrook bij bouw van woningen in Haarlem-Noord
Bovenaanzicht van de groenstrook.
© Foto Google Maps
Haarlem

Er is hoop op het voortbestaan voor de groenstrook, van tien bij dertig meter, ten noorden van de Jan Pieterszoon Coenlaan in Haarlem-Noord.

Voor de bebouwing van dit gebied rond het Kennemer Sportcenter worden twee scenario’s gemaakt: een met behoud van de groenstrook en een zonder deze groenstrook. Als de groenstrook verdwijnt, zal het groen elders terugkomen.

Wethouder Floor Roduner deed deze belofte donderdagavond tijdens de raadsvergadering over deze bouw. De buurt is bang dat deze groenstrook wordt opgeofferd voor de woningbouw. Een groot deel van de raad deelt deze zorg.

CDA, D66, VVD, SP, Hart voor Haarlem, Liberaal Haarlem en Trots Haarlem dienden daarom een voorstel in om het behoud van de groenstrook te garanderen als er woningen verrijzen. Dit voorstel kreeg net geen meerderheid, maar Roduner zegde wel toe dat hij later twee scenario’s gaat presenteren voor de bouw.

Voor het idee op deze plek woningen neer te zetten kreeg het college wel de handen op elkaar. De inkleuring van het bouwplan is nog onduidelijk.

Corporatie Elan Wonen wil de woningen realiseren op het parkeerterrein rond het Kennemer Sportcenter en op het naastgelegen veldje in de buurt de Krim. Hoeveel woningen het in totaal worden, is nog de vraag. De helft is sociale woningbouw.

Het verlies aan parkeerplekken baart de ijsbaan en ook het Kennemer Sportcenter zorgen. Ook zijn de bewoners van de Krim bang dat er te grootschalig wordt gebouwd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.