Premium

Opinie: slechte beurt van provincie bij infoavond over Velsertraverse

De kater was groot afgelopen maandag na afloop van de informatieavond over het verdwijnen van de oversteek bij de Velsertraverse en de komst van een tunnel onder deze weg. Een groot gevoel van onmacht bij veel aanwezigen in de kantine van voetbalclub FC Velsenoord.

Geen inspraakbijeenkomst, maar uitsluitend een toelichting op de plannen. Een project dat al maanden tot veel onrust leidt in Velsen-Noord. Veel bewoners zien het niet zitten om voortaan alleen via een onderdoorgang van Velsen-Noord naar Beverwijk te fietsen of te lopen. Graag hadden de Velsen-Noorders hun ongenoegen willen delen tijdens de avond.

Maar dat kon niet. De aanwezigen mochten in groepjes ontwerpen bespreken. De poging strandde om er een plenaire bijeenkomst van te maken. Helaas bleek de organisator van de bijeenkomst - de provincie - niet flexibel genoeg om het programma om te gooien. Kon ze niet of wilde ze niet? Het onderwerp is de laatste maanden genoeg in het nieuws geweest. Vooral de tegenstanders van het project lieten zich horen. Dus had de provincie kunnen weten dat de bewoners uitleg zouden willen over de verkeersmaatregelen. Jammergenoeg is dat niet gebeurd.

Opvallend was dat gedeputeerde Adnan Tekin (voorzitter van de stuurgroep van het project) ontbrak. Vond hij het niet belangrijk genoeg? Of is het project een voldongen feit? Logisch dat veel aanwezigen voortijdig de zaal verlieten. De volgende bijeenkomst zal minder massaal bezocht worden. Want waarom zouden ze? Eén ding is duidelijk: dit is slecht voor de zo beoogde burgerparticipatie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.