Premium

Lekker weekend in Bakkum

Lekker weekend in Bakkum
Evita en Gabor met dochtert Lou.
© Foto Erna Faust

Het is lekker weekend! Tijd voor jezelf, tijd voor familie en vrienden. Hoe breng jij je weekend door? Die vraag legt Vrij vandaag voor aan Evita de Lange en Gabor Postma uit Amsterdam.

De weekenden brengen Evita, Gabor en Lou door op Camping Bakkum. Dan ontvluchten ze de hectiek van Amsterdam. „Wij vinden de stad heerlijk, maar we missen daar het contact met de natuur. En voor Lou is het lekkerder om zoveel ruimte om zich heen te hebben dan alleen ons kleine tuintje in Amsterdam.”

Het weekend begint meestal al vrijdagmiddag, omdat Gabor en Evita vroeg klaar zijn met werken. Maar Evita reist wel iedere zaterdagmorgen naar Hoorn om yogales te geven. „Eigenlijk ben ik helemaal geen ochtendmens”, lacht ze. „Gabor zegt ook wel eens dat het fijn zou zijn als ik niet meer op zaterdag les zou geven, maar ik vind het eigenlijk wel fijn omdat ik dan veel energieker weer thuis kom. Als ik geen les zou hoeven geven, zou ik waarschijnlijk veel te lang in bed blijven liggen en in mijn pyjama rondlopen.”

Of ze nou vanuit Amsterdam of vanuit Bakkum naar Hoorn reist, maakt haar niet uit. „Het is wel leuk als ik zaterdagmorgen over de camping loop en iedereen slaapt nog. Gabor haalt dan croissantjes zodat we later als ik weer terug ben met zijn drietjes kunnen ontbijten. Op zondag begin ik altijd de dag met hardlopen en daarna doe ik wat yoga-oefeningen.”

Verder doen ze in het weekend liefst zo weinig mogelijk. Gabor ligt graag in de hangmat. „Met zijn kruiswoordpuzzels”, vertelt Evita. Hij corrigeert haar: „Zweedse puzzels.” „En ik lees graag tijdschriften of een boek.” „En ik klus wel aan de caravan. Ik kan moeilijk stil zitten eigenlijk en aan die caravan is altijd wel wat te doen. Ik vind het ook lekker om hier te tuinieren. En we gaan graag uit eten. Lou slepen we gewoon overal mee naartoe. Ze kan ook overal slapen.”

En er is voor Gabor elk weekend een Ajax-moment. „Vreselijk!”, roept Evita meteen. Gabor: „Ja, ik moet gewoon iedere wedstrijd zien. Alleen bij hele hoge uitzondering wil ik wel eens een wedstrijd missen. Op zaterdagavond kijk ik ook wel eens de wedstrijd in de kroeg en op zondagmiddag thuis. Evita gaat dan een boek lezen of koffie drinken met vriendinnen. Of ze doet een dutje met Lou.”

Evita en Gabor leerden elkaar kennen bij het jongerentheater in Hoorn. „Ik was toen al verliefd op hem, maar hij flirtte alleen maar met andere meisjes. Ik was toen ook nog te jong. Jaren later kreeg ik een berichtje van hem op Facebook.” Hij corrigeert haar: „Nee, Hyves was dat toen nog.” „O ja, nou in ieder geval stuurde hij me dat hij me zo mooi vond geworden. Ik sprong een gat in de lucht. We hebben toen afgesproken, zijn samen naar een voorstelling in de Stadsschouwburg gegaan en de rest is geschiedenis.”

Binnenkort verruilen ze Amsterdam voor Schellinkhout. „We hebben het in Amsterdam ontzettend naar onze zin, maar we vinden het voor Lou leuker als ze in een dorp opgroeit. Eigenlijk wilden we pas gaan verhuizen als ze naar school zou gaan, maar dit huis kwam nu voorbij. Als we zouden verhuizen, dan ook graag echt naar het platteland en niet naar een nieuwbouwwijk.”

Misschien dat er dan ook meer tijd komt om naar het theater te gaan. „Sinds Lou is geboren zijn we nog maar een keer naar het theater geweest, maar straks in Schellinkhout is de oppas dichterbij. Ook het werk is dan dichterbij.”

Evita heeft haar yogaschool in Hoorn en Gabor heeft zijn zangschool in de West-Friese stad. „Nu reizen we vaak samen, ga ik al ’s ochtends met Evita mee naar Hoorn terwijl ik pas ’s middags zangles hoef te geven. Nou heb ik altijd wel wat te doen, maar straks kan ik dan nog meer tijd doorbrengen met Lou.”

Dochter Lou, die vandaag haar tweede verjaardag viert, staat sowieso altijd op de eerste plaats. „Mijn hart wordt warm als ik aan haar denk. Ze is ook zo lief en houdt van knuffelen en kusjes geven”, mijmert Evita. „En ze kan heel goed Ajax zeggen.”

Hoe breng jij je weekend door? Mail het naar: vrij@hollandmediacombinatie.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.