Premium

Bijzonder wonen: Rondom groen in Heerhugowaard

Bijzonder wonen: Rondom groen in Heerhugowaard
Babs en Vincent Vermeulen.
© Foto Erna Faust

Twee-onder-één-kapper in Heerhugowaard

Bewoners: Vincent en Babs Vermeulen met drie kinderen en de hond

Bouwjaar: 1992

Het was het jaar 2010. Vincent en Babs Vermeulen hadden hun eigen kasteel al gebouwd, aan de andere kant van het Luipaardpark. „Een rijtjeswoning, maar helemaal naar onze smaak. Met genoeg ruimte voor onze drie daar geboren kinderen.”

Toen Vincent één van zijn bedrijven verkocht en we met het geld onze hypotheek wilden aflossen, zei de bank: ’Dat kost 50.000 euro’. We besloten het dan maar in een nieuw huis te stoppen. We hadden eventueel nog wel een aantal woonwensen, zoals een garage, een tuin richting het zuiden en een oprijpad met plek voor twee auto’s. Dit huis aan de Jaguar was op Funda al een paar keer voorbij gekomen, maar had drie slaapkamers, één te weinig voor ons gezin. Tot we in de brochure lazen dat het er oorspronkelijk vier waren geweest.”

„Dezelfde avond gingen we nog langs bij de toenmalige eigenaren, om de bovenverdieping op te meten. Vincent zou namelijk de volgende dag voor een paar maanden naar Rusland vertrekken voor zijn werk. Hoewel er veel moest gebeuren om er vier slaapkamers van te maken, was de deal snel gesloten: we gingen ervoor.”

’Pizzakeuken’

„Babs haalde de bovenverdieping eigenhandig helemaal leeg. Met drie kleine kinderen en een pup eromheen. Regelmatig kreeg Vincent haar aan de telefoon: ’Kan ik deze bruine draad doorknippen?!’ Maar alles kwam - uiteraard - goed. We hebben al heel veel aangepast naar onze ideeën.”

„Alleen de zolder willen we nog straks en netjes en voor beneden sparen we voor een andere keuken. Dit aanrecht is meer een ’pizzakeuken’, zoals wij dit noemen, geen plek om voor vijf te koken.”

Bijzonder wonen: Rondom groen in Heerhugowaard
Bijzonder wonen in Heerhugowaard.
© Foto Erna Faust

„Het is de enige twee-onder-één-kapper in de straat. Er komen dus bijna nooit woningen te koop te staan, iedereen woont hier prettig en rustig, zo direct aan het park. Eigenlijk is het helemaal rondom groen, heel apart, zo midden in een woonwijk. Dat geeft heel veel rust. Onze kinderen kunnen voetballen verderop en met onze hond kunnen we zó een rondje lopen. De tuin ligt op het zuiden, precies wat we graag wilden.”

Overdekte veranda

„Vanwege de gezondheid van Vincent hebben we ’m alvast rolstoelvriendelijk gemaakt. Met achterin een overdekte veranda én een infraroodsauna. Hier zit je heerlijk privé, zonder directe inkijk. De omgang met de buren is fijn. We helpen elkaar als er wat is en als mensen op vakantie zijn, dan houden we een oogje in het zeil.”

„Onze favoriete plek is de tuin. Maar aan het huis zelf is bijzonder dat het kavel schuin wegloopt. Daardoor zie je aan de voorkant niet hoe breed het uitloopt aan de achterzijde. We hebben een schuur - voor fietsen en werkplek - aangebouwd naast de garage. Aan de voorkant meet deze tweeënhalve meter, achter wel vijfenhalf.”

Feestjes

„Als we niet buiten zijn, dan zitten we het liefst aan de grote eettafel in de keuken. Het is er heel licht, vanwege de lichtkoepels. We eten en drinken er, er wordt huiswerk gemaakt, we zitten er met visite. En met feestjes zit en staat hier wel dertig man. De woonkamer is eigenlijk alleen om er televisie te kijken.”

„Behalve de keuken en de zolder zouden we nog graag sedum willen aanplanten op de aanbouw. Dan is het zelfs vanuit de lucht nog groen!”

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.